SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnşallah 2016'da Yeni Stada Geçeriz"

0
Güncellendi - 2016-03-09 18:20:49
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Arena Stadı planlanan tarihten daha erken bitirilecek.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı yapımı devam eden Malatya Arena Stadı ile ilgili  açıklamalarda bulundu.

Bir aksilik olmaması halinde stadı yapımının 2016 yılı içerisinde tamamlanacağını kaydeden Fındıklı, “Malatya Arena Stadyumu, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Türkiye’de yeni yapılacak stat projelerinin ilk 7’sinin arasındaydı. Akdeniz Oyunları’ndan dolayı Mersin’de yapılan statla aynı tarihte başladı. Daha sonra orada da müteahhit firma değişmesine rağmen oyunlar için yetiştirildi. Bizim stadımız da maalesef bir duraksamaya uğradı. Ama bunun ne bakanlığımızla ne valiliğimizle ne de TOKİ ile alakası olmadı. Devletimizin bir kusuru olmamasına rağmen müteahhit firmanın kendi ekonomik sıkıntıları yüzünden süreç uzadı. Bugün itibariyle stadımızda çalışmalar devam ediyor. Malatyalı bir firmamız stat yapım işini üstlenmişti. Onlara da hayırlı olsun. Malatya kamuoyunun stat konusundaki hassasiyetini bilen iş adamlarımızın bu ihaleyi alması daha iyi oldu. Çok hızlı bir şekilde işe koyuldular. Zaten betonarme işi bitmişti. Çelik ve kaplama işinin yüzde 50-60’ı yapılmıştı. İnce işler ve zemin kaldı. Bununla ilgili de 400 gün süre verilmişti. Firmamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Çok hassas davranacaklarını ve normal süreden 70-80 gün daha erken bitirmek için gayret edeceklerini söylediler. Şu an zaten inşaat alanında hızlı bir şekilde çalışıyorlar. İnşallah bir aksilik olmazsa 2016’nın içinde gelecek sezonun ilk yarı ortalarında bu stadımıza geçeriz. Tabi inşallah Malatyasporumuz bu yıl ligde kalır ve seneye PTT 1. Lig’de yeni stadıyla birlikte şampiyonluğa oynar. Günümüzde herkes stat zeminlerine büyük önem veriyor. Bu noktada yeni stadımız alttan ısıtmalı olacak. 1300 araçlık açık ve kapalı otoparkı olacak. 25 bin koltuklu olacak. Tribün ısıtma sistemi olacak. Eğer Türkiye ülke olarak bir Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olursa ve Malatya’ya maç verilirse kapasitemizi 2 ay içerisinde 31 bin 500 koltuğa yükseltebileceğiz. Bunun için mevcut boş alanlarımız stadın en arka koltuk sırası ile demir kolonlar arasında var. Her yönüyle bittiğinde Türkiye’deki ender statlardan biri olacak” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Erten (8 yıl önce)
    Mustafa erdemir kardesim 30000 rakami Fifa uluslararasi mac icin sınırdır. Malatyda bir portekiz bir almanta vb ulkeleri izlemek istemek neden size olumsuz geliyor? A. Munir erkal masti yi yaptiginda da koy kadar uzakta deniliyordu. Lutfen vizyonumuzu genisletelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Erdemir (8 yıl önce)
    Abuzer kardeşim ; acaba mevcut statta kaç maça geldin ? Bu kadar merkezi statta bile 5-6 bin seyirci ile oynayan bir takımımız var kaldı ki 25.000 kişinin pasoligi bile yok Stat 31.500 neden olmamış diye sormadan az düşünelim , zor olmasa gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer (8 yıl önce)
    SAYIN BASKAN MADEMKİ 31500 OLUYURSA NEDEN SİMDİ YOL YAKINKEN YAPMIYORSUNUZ
    0
    0
    Yanıtla
  • CUMALİ (8 yıl önce)
    inş başkan üzerine düşte bitsin siyasilerden bi destek göremedi o stad..
    0
    0
    Yanıtla