SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İnşallah 3 Ay Sonra Açılış da Bana Nasip Olur..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kız Meslek Lisesi ve Sıtmapınarı kavşaklarına yapılacak araç alt geçitleri "resmen" start aldı. Kız Meslek Lisesi kavşağındaki temel atma törenine Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da katıldı. Bakan, "Temelini attığımız geçidin 3 ay sonra açılışı da inşallah bana nasip olur" dedi. 2 alt geçidin maliyeti yaklaşık 4.5-5 milyon YTL (4 trilyon 500 milyar- 5 trilyon TL) olarak hesaplanıyor.

Milli Egemenlik Caddesi (Kız Meslek Lisesi) kavşağında yapılacak alt geçidin temel atma törenine Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un yanı sıra Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Münir Erkal, Milletvekili Ali Osman Başkurt ve Fuat Ölmeztoprak, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, daire müdür ve amirleriyle kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

KOÇ "İNŞALLAH AÇILIŞI DA BANA NASİP OLUR.."
Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Koç, "Hükümetimiz döneminde başlanılan işlerin çabuk bitirilmesine çalışıyoruz. Bizden sonrakilere yarım kalmış bina bırakmamak için çaba gösteriyoruz. Temelini atacağımız alt geçidin 3 ay sonra hizmete açılması da, inşallah yine bana nasip olur. Yapamayacağımız sözler vermeyeceğiz, verdiğimiz sözleri de tutacağız" dedi.

Bir yönetimin başarısının temel atmayla kurdela kesme arasındaki mesafenin kısalığıyla ölçüldüğüne dikkat çeken Bakan Koç, kendilerinin hep bunu yaptığını belirtti.

Alt geçit ve üst geçitlerin meselesi biraz da mecburiyetin meselesi olduğunu vurgulayan Bakan Koç. “Eğer biz şehirlerimizi düzenli kursaydık, çok geniş caddeler, bulvarlar kursaydık ve bu bulvarları tek arter üzerinde değil çok arterler üzerinde kursaydık ve bu geniş bulvarlarımızı çok geniş alanlarla süsleseydik bugün bunlara ihtiyacımız olmazdı Ama öyle olmamış, kimseyi suçlamak için söylemeyelim. Belki o günkü imkanlarımız, belki o günkü görüşümüz bize ancak bu kadarını yapmaya imkan vermiştir” dedi.

“Eğer şehrin nüfusu, yükü, dokusu artmışsa ve şehrin dokusuyla beraber şehrin trafiği artmışsa bu kaçınılmaz bir durumdur” şeklinde konuşan Bakan Koç, “Bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Bunu yapmazsak şehir tıkanır ve daha büyük güçlüklerle karşılaşırız..Hatta dahasını da söyleyeyim. Bu alt ve üst geçitler öyle şeydir ki, bunu yapınca 500 metre ötesini de bir daha yapmak mecburiyetindeyiz. Ama mecburuz. Başka çıkış yolu yok” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, alt geçitlerin 3 ay içinde yapılacağını hatırlatarak, bu süre içinde bazı sıkıntıların yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bakan Koç, “ O sebepten sıkıntılarınızı anlıyorum. Sıkıntılarınızı kabul ediyorum ama başka alternatifimizin olmadığını ve bütün şehir halkının bu alt ve üst geçitlere mecbur olduğunu kabul ederek hep beraber bu hayırlı hizmetin bugün temelini 3 ay sonra da hizmete açma merasimini yapalım. Alt Geçitler hepimiz için ve özellikle Malatya için hayırlı olsun"dedi.

"TRAFİK RAHATLAYACAK.."
Belediye Başkanı Cemal Akın da yaptığı konuşmada, Sıtmapınarı ve Milli Egemenlik (Kız Meslek Lisesi) kavşağına yaptıracakları alt geçitlerle trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını ifade ederek, belediye olarak yaptıkları hizmetleri dile getirdi.

Malatya Belediyesi olarak, Malatya halkının hayat standartları yüksek, sağlıklı ve güvenli bir şehirde yaşaması için çaba gösterdiklerini ifade eden Akın, bu çabanın en önemli ürünlerinden biri olan alt geçitlerin inşa edildikleri bölgelerde trafik yoğunluğunu ve trafikten doğan ciddi sorunları yüzde 60-70 oranında azaltacağını, trafik akışını hızlandıracağını ve ulaşım güvenliğini sağlayacağını söyledi.

Ulaşım planlaması kapsamında ihtiyaç duyulan başka noktalara da yeni geçitler yapılacağını açıklayan Akın, Milli Egemenlik kavşağında inşa edilecek alt geçide karşı çıkan bazı çevrelerin bulunduğunu hatırlatarak “Bu alt geçide bazı çevrelerin karşı çıkmasını anlayışla karşılıyorum. Ancak, buradaki alt geçit hizmete girdikten sonra inanıyorum ki, bu alt geçide karşı çıkan hemşehrilerim de hizmetimizi takdir edecek, kendi işletmelerine herhangi bir zarar vermediğini, tam tersine fayda sağlayacağını görecektir” dedi.

Alt geçitlerin her ikisinin de eş zamanlı olarak inşa edileceğini belirten ve yapım süresinin 90 gün olacağını söyleyen Akın, bu süre içinde bazı sıkıntıların yaşanacağını ancak, bu sıkıntıların ardından şehirde şayacağız ı da gelecek, ulaşım planlaması kapsamında ihtiyaç duyulan başka noktalara da yapılacbüyük bir ferahlık ve rahatlama olacağının asla unutulmaması gerektiğini kaydetti.

MALİYET VE FİZİKİ KOŞULLARI..
Altgeçitlerin maliyeti 4.5-5 trilyon civarındada olduğunu belirten Akın, alt geçitlere ilişkin şu teknik bilgileri verdi :

"İki şerit halinde ve her şeridin genişliği 3.75 mt. olacaktır. Yükseklik ise karayolları standardı olan 5.30 mt.’dir. 6 metre yan yollar, 7.5 metre alt geçit genişliği olarak hesaplandığında, en dar alanda kaldırımların genişliği her iki yönde de 2.5 metre olacaktır. Bu nedenle, alt geçitlerin kaldırımları ortadan kaldıracağı, yayaların hareket özgürlügünü engelleyeceği iddiaları dayanaksızdır. Bu mevkide yapılacak alt geçit için alanın dar olduğu endişesi taşıyanlara, Gaziantep’te benzer projenin 2 metre daha dar bir alanda yapıldığını belirtmek isterim. Alt geçitlerin yapımı süresince gereken her türlü tedbir planlanmıştır”

DRENAJ SİSTEMİ..
Altgeçit projesi içinde, geçit inşaatlarına paralel olarak çok önemli başka bir işi daha başarmış olacaklarını söyleyen Başkan Akın, “ Altgeçitlerle birlikte, 8.5 km.lik yağmur suyu drenaj sistemi de inşa edilecek, şehrimizin yıllarca el atılmayan bu probleminin de önemli bir bölümü çözülecektir. Bu çalışma ile bir bölümü çözülecek,Malatya şehir merkezinin her yağmur yağışından sonra adeta bir göle dönüşmesine aşama aşama son verilecektir” dedi.

Akın; Doğalgaz, Şeker, Sümerbank ve Meyvecilik Araştırma arazilerinin park projeleri, Yeni Cami Çevre düzenlemesi vs. gibi çalışmalar hakkında da kısa bilgiler verdi.

Konuşmalardan sonra alt geçidin temeli Bakan Koç tarafından atıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız