SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnşallah Atlatırız Bu Süreci"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:08:38
A- A+ PAYLAŞ

AKP’nin seçimden sonra başlattığı haftalık halk toplantılarında Milletvekili Nurettin Yaşar, vatandaşlarla buluştu. 

Parti binasında gerçekleşen halk günü toplantısının açılışında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Nurettin Yaşar, koalisyon görüşmeleri ile ilgili olarak daha önce şahit olmadıkları bir süreç yaşadıklarını söyledi.

7 Haziran seçimlerinde milletin kendilerine bir mesaj verdiklerini ve bu mesajı gayet net bir şekilde anlayarak hareket ettiklerini söyleyen Yaşar, “Milletimiz yüzde 41 gibi Cumhuriyet tarihi boyunca çok az partinin elde ettiği bir oyla tek başına bize iktidarı vermedi ve iktidarı paylaşacaksınız dedi” diye konuştu. Seçimden sonra geçen yaklaşık iki aylık süreçte ortaya çıkan tablo da hükümetin kurulamadığını belirten Yaşar, “Keşke aynı ortak payda da yürüyebilsek. Ama maalesef Türkiye’nin geleceğini düşünen, Türkiye’nin menfaatlerini kendi menfaatlerinin önünde tutan AK Parti’den başka hiçbir parti yok” dedi.

CHP ile olumsuz sonuçlanan koalisyon görüşmeleri ile ilgili olarak CHP’nin kendi koalisyon ortaklığına odaklandığını belirten Yaşar, “Ülkenin temel sorunlarını bu vesile ile ortadan kaldırmak için bir sorumluluk altına girmediler. Risk almadılar” dedi. 

Pazartesi Başbakan Davutoğlu’nun MHP lideri Bahçeli ile görüleceğini hatırlatan Yaşar, “Burada çok karmaşık bir şey yok, süreç belli. Yasaların çerçevesinde tahammüller belli. Hiç kimsenin ayrıca bir spekülasyon yapacağı bir zemin yok” dedi.

Seçim sonrası artan terör olaylarına da değinen Milletvekili Yaşar, terör örgütlerinin Türkiye’nin bu eşiği atlatmasına engel olabilmek için işbirliği oluşturduğunu söyledi. Yaşar, “İnşallah atlatırız bu süreci. Türkiye eski kırılgan Türkiye değil artık. PKK’nın da, başka odaklarında yapmaya çalıştığı bizim anladığımız kadarıyla Türkiye’nin belli bir güce sahip olmasını engellemek” diye konuştu.

PKK’ya karşı başlatılan hava operasyonları konusunda da konuşan Yaşar, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Devleti ilk defa bölge halkın, Kürt halkının özgürlüğünü ve hakkını savunmak için PKK’ya karşı operasyon başlattı. Bu operasyon ciddi bir operasyondur. PKK terör örgütü, şiddet yanlısı ve Türkiye’de halkın geleceğini tehdit eden bu örgüt elini ayağını buralardan çekene kadar Kürt halkını rahat bırakana kadar bu mücadele devam edecek” ifadelerini kullandı.

Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ile erken seçim olasılığının da arttığına dikkat çeken Yaşar, “Buradan tekrar yapmamız gereken bu ülkenin kaderine sahip çıkan bir hareket hassasiyeti ile adım adım bütün bölgeyi, Malatya’yı gezip bunları izah etmektir. Bu tabloyu tekrar millete anlatmak ve tekrar irade istemek olacaktır. Gelecekte birlikte yürümek için milletimizden yetki isteyeceğiz” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız