SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnşallah Belediye Çözer!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Yerel Gündem 21'e baskın düzenlediği iddiasıyla gözaltına alınan Yerel Gündem 21 Engelliler Grubu'na üye 6 kişi serbest bırakılırken, olayın yankıları sürüyor.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, konuyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken, "Olmaması gereken üzücü bir olay. Konu yargıya intikal etmiştir. Konuyu belediye kendi bünyesinde inceler ve tatsızlıkları çözümler inşallah. Malatya'da engellilere yönelik olarak birçok hizmet yapılırken bu tür tatsızlıkların yaşanması üzücüdür" dedi.

Bu arada, Malatya Belediye Başkanı ile görüşmeye giden Yerel Gündem 21 Engelliler Spor Kulübü antrenörü Eylem Tosun ise konuyla ilgili şu iddialarda bulundu:

"Yerel Gündem 21 Engelliler Grubu Başkanı Işıl Bengi'ye ücretli bir engelli yardımcı alınması gündeme geldi. Yerel Gündem 21 Engelliler Grubu üyesi 300 engelliden değil de dışarıdan bir engelli Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Ahmet Baysar tarafından göreve getirilmek istendi. Bunun üzerine Işıl Bengi, üye olmayan birinin yardımcısı olmasına tepki gösterip istifa etti. Aralarında yüzde 100 görmeyen 2 engellinin bulunduğu bir grup engelli arkadaş da konuyu görüşmek üzere Yerel Gündem 21 binasına gitmiş.
Ahmet Baysar yerinde olmayınca yardımcısı Hasan Batar ile görüşmüşler. Bu sırada arbede yaşanmış. Engelli vatandaşlar Hasan Batar'dan Yerel Gündem 21 Engelliler Birimi'ne gidilmesi, buraya Ahmet Baysar da davet edilerek konunun görüşülmesini istemiş. Engelli arkadaşlarla Hasan Batar Engelliler Merkezi'ne giderken polis yolda arkadaşları gözaltına almış."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız