SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnşallah Belirlediğimiz İsimlerden Biriyle.."

0
Güncellendi - 2017-09-05 19:52:39
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kasımpaşa deplasmanından geleceğe umutla bakacak bir sonuçla dönmek istediklerini söyledi.

İnönü Stadı’nda gazetecilere açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, 5 Eylül 2012’de hayatını kaybeden futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu’nu rahmetle, saygıyla andığını ifade etti.

Sağlam, Kasımpaşa maçının hazırlıklarına bayram tatilinden döndükten sonra Pazartesi günü başladıklarını belirtti.

“MAÇA HAZIRLANMAK İÇİN YETERLİ SÜREMİZ VAR”

11 Eylül’de oynanacak olan Kasımpaşa maçına hazırlanmak için yeterli sürelerinin olduğunu dile getiren Sağlam, “Yurt dışına, Güney Amerika’nın en ücra köşesine giden Mina bile antrenman saatinde hazır bulundu. Bütün futbolcularımız antrenmana katıldı. Bu tabi güzel bir olay. Oyuncuların profesyonelliği ve olayı sahiplenmesi açısından bizi mutlu ediyor. Khalid Boutaib ile Sadio Diallo milli maçları var. Onlarında aramıza katılmasından sonra dışarıda hiç oyuncumuz olmadan, sağlık odasında doktorumuzun yanında oyuncumuz olmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz."dedi.

“DEPLASMANDAN İYİ BİR SONUÇLA DÖNMEK İSTİYORUZ”

Tecrübeli teknik adam, amaçlarının Kasımpaşa maçına en iyi şekilde hazırlanıp, deplasmandan kendilerini mutlu edecek, geleceğe umutla bakmalarını sağlayacak, camianın ve taraftarların motivasyonunu daha da yukarıya çıkaracak sonuçla dönmek olduğunu ifade etti.

Kasımpaşa deplasmanından iyi bir sonuçla dönecek güçleri ve kalitelerinin olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Kasımpaşa maçının bizim için güzel olacağına inanıyorum. Çalışmalarımızda bu şekilde devam ediyor. Çift antrenmanla hazırlıklarımıza devam edeceğiz.”

“KENAR VE FORVET İÇİN ARAYIŞIMIZ VAR”

Sağlam, transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Çok fazla vaktimiz kalmadı. Kalan vakit içerisinde de inşallah istediğimiz oyuncuları ya da oyuncuyu, kenar ve forvet oyuncu arayışımız var, çift yönlü bir oyuncu olursa, hem bir oyuncuyla bu işi halletmiş oluruz hem de kulübü ekonomik külfetten de kurtartmış oluruz. Biz transfere bu açıdan da bakmak istiyoruz. İnşallah belirlediğimiz isimler üzerinden birisiyle anlaşacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRK FUTBOLUNDAKİ HERKES BU SORUNDAN ŞİKAYETÇİ”

Ertuğrul Sağlam, ‘Türkiye’de son günlerde yabancı oyuncu konusu sıkça gündemde, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna, “Yabancı sıkıntısından ziyade olayın şu tarafına inmek lazım; maalesef son dönemlerde ülkemizde futbolcu yetiştiremiyoruz. Futbolcu yetiştirmek için, futbolcuyu yetiştirebileceğiniz ortamı öncelikle hazırlamanız gerekir. Öncelikle o futbolcuların sağlıklı bir ortamda, çok düzgün bir ortamda, bilimsel yöntemlerle gelişmesini, yetişmesini sağlayabileceğiniz ortamı hazırlamak lazım. Altyapılarda ciddi bir organizasyon içerisine girilmesi gerekir. Bunu yapmak içinde önce tesis ve daha sonrasında da eğitici kalitesini artırmak gerekir. Aslında olaya bu açıdan baksak, eğitsek, biz bu ortamı gençlerimize, çocuklarımıza hazırlayabilsek o zaman şu bir gerçek ki daha fazla sayıda yetenekli oyuncumuz çok düzgün bir şekilde gelişmesini ve yetişmesini sağlayabileceğiz. Çok sayıda oyuncumuz belki de yukarıya çıkabilecek. Ama bunu yapamadığımız için maalesef alttan da oyuncu çıkmıyor. Alttan da oyuncu çıkmayınca işte hepimizin dertlendiği ‘yukarıya oyuncu çıkaramıyoruz, dolayısıyla oynatacak yerli oyuncu bulamıyoruz’ sıkıntısı baş gösteriyor. Belki de alttan daha fazla oyuncu yetiştirebilsek, bugün her takımda daha fazla yerli oyuncu olabilir. Sonuçta bugün Türk futbolundaki herkes bu sorundan şikayetçi. Onun çözümünü bulmak lazım. Bunun çözümünü bulacak insanlarda bence futbolu yönetenlerdir. Onlar çözümü ortaya koyacak, bizlerde destek olacağız, uygulamaya koyacağız. Uzun vadeli plan, program içerisinde bu sorunu halledebiliriz” yanıtını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • suat (6 yıl önce)
    bizim en büyük şansımız, sezon başlamadan yapılan çalışmalarda ve bugüne kadar da yaptığımız maçlarda dahil şu ana kadar hiç sakatlanan futbolcumuz olmadı. ALLAH nazarlardan saklasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (6 yıl önce)
    Bazen nasıl gazetecisiniz diyorum kendime. Ya bu nasıl başlık. Hadi başlığı geçtim Türkçe de iki (..) işareti yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • niye takılıyorsunuz anlam veremedım yazmayım dedım duramadım bu memlekette garip takıntıları olan insanlarımız neden çok ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben gazeteci olduğum için takılmış olabilirim. Sen neye takıldın onu anlamadım.Bazen durmayı bil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (6 yıl önce)
    Adam gibi adamsin hocam.
    0
    0
    Yanıtla
  • alparslan (6 yıl önce)
    geçen sene tff 1. ligden kalan oyuncularımızın hepsi yedek kaldı. çünkü gelen yabancılarla rekabet edecek kalitede değiller çünkü. sorunu bu şekilde değerlendirmek lazım. ha kendi oyuncularımızın kalitesinin artması için kaliteli yetişmesi için de kaliteli hoca yetiştirmemiz laızm. bunlar hep emekle olan şeyler.
    0
    0
    Yanıtla
  • alparslan (6 yıl önce)
    hocam ne oyuncu yetişmesi. yurt dışında adamı 9 yaşından alıyorlar eğitmeye senin oyuncuların kimisi 20 yaşında başlıyor top oynamaya. amatör klüplerde eğitim kalitesi hocaların kalitesinin düşüklüüğünü yaşıyor bu ülke. yurt dışından gelen türk oyuncuların kalitesi neden yüksek peki. sorunu yabancı sayısının artışı olarak değerlendirmemek lazım. gelen yabancı ile rekabet edecek o kaliteli oyuncu yetiştirme profilini biz çizebiliyor muyuz buna bakmamız lazım.
    0
    0
    Yanıtla