SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnşallah Birlik Dirlik Verir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:12:03
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Kerbela Şehitlerini anma programı bu yıl 12’nci kez yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen programda konferans ve ilahi dinletisi sunuldu. 

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci, Vali Yardımcısı Bülent Güven, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yazar Sinan Yağmur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, daire başkanları, Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, kurum kuruluş temsilcileri ile vakıf, oda, dernek başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Program, Aşure ikramının ardından Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Programda birer selamlama konuşması yapan Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ve İl Müftüsü Ümit Çimen, Ehl-i Beyt Sevgilerini dile getirerek, Kerbela Şehitlerini andı. Konuşmacılar, programın 12’nci kez düzenlenmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiklerini belirttiler.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuşmasında vatandaşların Muharrem Ayını tebrik ettiğini kaydederek, “Muharrem Ayı, ibadet ayı, hüzün ayıdır. Rabbim yapmış olduğunuz ibadetleri kabul etsin. Dolayısıyla aynı zamanda Kerbela’da yaşanan o vahim hadiseyi de Rabbim hiçbir zaman göstermesin. Bu duamızı hiçbir zaman eksik etmiyoruz. Ama etrafımıza baktığımız zaman İslam Coğrafyasında hala Kerbela'ların yaşandığı günleri yaşıyoruz. Maalesef bunlara şahitlik ediyoruz. Rabbim, bu günler vesilesiyle; Muharrem ayı münasebetiyle İnşallah Müslümanlara birlik, dirlik verir” şeklinde konuştu.

Muharrem ayının değerinin büyük olduğunun altını çizen Başkan Çakır, “Dolayısıyla biz hem Muharrem ayını ibadetlerimizle geçirip, Kerbela’yı anarken; Şehitlerimizi, Şehitler Serdarı Hz. Hüseyin’i anarken aynı zamanda bu olayın tekrar etmemesi için bir duruş sergilememiz gerekiyor. Peygamber Efendimiz (s.a.v) çok iyi anlamamız gerekiyor” dedi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kerbela Şehitlerini bir kez daha anarken bir kez daha Kerbela'ların yaşanmamasını temenni ettiğini belirtti. Hz. Hüseyin başta olmak üzere onun ve arkadaşlarının Kerbela’da şehit edilmesinin bugün bir kez daha Ortadoğu’da yaşanan Müslümanların Müslümanlara kırdırıldığı coğrafyayı hatırlattığını kaydeden Çalık, “Öncelikle vatanımızda, ülkemizde birliğimize beraberliğimize çok ihtiyacımız var. Kardeşin kardeşe kırdırıldığı bir dünyada yaşıyoruz. İşte bunun için en fazla birliğe ihtiyacımızın olduğu bugünlerde bu Muharrem ayı kardeşliğimize vesile olur diyorum. Çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanıma bu program için hassaten teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Yazar Sinan Yağmur, 32 yıldır Konya’da yaşamasına rağmen neredeyse haftada bir Malatya’ya gelmesi dolayısıyla kendisine hep Malatyalı olup olmadığının sorulduğunu anlatarak, “Cevaben şunu söylüyorum: İnsanın memleketi doğduğu veya doyduğu yer değildir, sevda damgasını, mührünü vurduğu yerdir. Biz Malatya'mıza sevda mührünü vurmuşsak, memleketimiz de Malatya’dır. Bu programın düzenlenmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza özel teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Yapılan konuşmalardan sonra Yazar Sinan Yağmur, Grup Dergah’ın dinletisi eşliğinde Kerbela olayını şiirsel olarak anlattı. Duygu yoğunluğunun yaşandığı programda, Kerbela şehitleri anıldı ve dualar yapıldı.

Programın sonunda, protokol üyeleri tarafından Grup Dergah ve Sinan Yağmur’a kayısı takdim edildi.

Yazar Sinan Yağmur, kitaplarını da imzalayarak, okuyucularıyla sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız