SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnşallah Daha İyi Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:22:53
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte yaşanan acıları diri tutarak sağlık bir gelecek inşa edilemeyeceğini söyleyerek, "Açık yüreklilikle, samimiyetle, içtenlikle diyorum ki, Diyarbakırlı kardeşim yüreğindeki yarayı gel beraber tedavi edelim. Çankırılı, kardeşim yüreğindeki yarayı birlikte tedavi edelim. Silahı aradan çekelim, sıkılı yumrukları aradan çekelim" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'de gerçekleşen grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının başında ekmek israfına dikkat çeken ve bütün vatandaşları israfa karşı dikkatli olmaları gerektiği noktasında uyaran Erdoğan, "Aziz milletimin ekmek kullanımı konusunda çok daha duyarlı olmasını rica ediyorum" diye konuştu. 

"Biz ekmeğe nimet diyenlerdeniz. Ve hatta büyüklerimiz bize 'sakın ha ekmeği bıçakla kesmeyin' diye nasihatte bulunurlardı" diyen Erdoğan, daha sonra geçen hafta Ankara'da yapılan açılışlar ile Gaziantep ziyaretinde gerçekleşen açılışlar ve görüşmelere değindi. Sis nedeniyle İslahiye'ye gidemediklerini fakat en kısa sürede orayı da ziyaret edeceklerini anlatan Başbakan Erdoğan, Nizip ziyareti ile ilgili olarak ise, "Nizip görülmeye değerdi. Caddeler boyunca farklı bir heyecanı gördük" dedi. Nizip'te büyük bir coşku ile karşılandığını dile getiren Erdoğan, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu kampı ziyaret ederek oradaki ikiz bebekleri sevdiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan Nizip ziyareti ile ilgili konuştuğu sırada ise ekrana Nizip ziyaretinden görüntüler yansıtıldı. Başbakan Erdoğan konuşmasına ara vererek bir süre ekrana yansıtılan ziyaret görüntülerini izledi.

"TEK SEBEP TERÖR"

Başbakan Erdoğan daha sonra Gaziantep'in gelişmişliğine vurgu yapan bir konuşma yaptı. Gaziantep'in 81 vilayet içinde çok farklı bir kalkınmayı gerçekleştirdiğini ifade eden Erdoğan, Gaziantep için, "Hem kazanan hem de Türkiye'ye kazandıran bir şehrimiz oldu" dedi. 

Gaziantep'in şuan 6'ncı ve 7'nci organize sanayi bölgelerini kurmaya hazırlandığını kaydeden Erdoğan, ayrıca Gaziantep'te 3 tane üniversite olduğunu, 4'üncü üniversitenin de yolda olduğunu belirtti. Diğer illerin ise yerinde saydığını, bir türlü kabuğunu kıramadığını söyleyen Erdoğan, bazı illere geçmişteki ihmalleri telafi için pozitif ayrımcılık uygulayarak daha fazla kaynak ayırmalarına rağmen ayağa kalkamadıklarına gönderme yaptı.

Diğer illerin neden Gaziantep kadar gelişemediğini soran Erdoğan, bunun altında yatan en büyük nedenin ise terör sorunu olduğuna dikkat çekti. "İşte terörün bu bağlamda artık çok daha güçlü bir şekilde sorgulanması gerekiyor" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Tek sebep burada terör. Gaziantep'in büyümesinde, kalkınmasında sahip olduğu potansiyeli değerlendirmesinde en önemli etken hiç kuşkusuz, şehirdeki barıştır, istikrardır, güvenliktir ve kardeşliktir. Adıyaman'ın, Şanlıurfa'nın, Adana'nın kaydettiği başarıda huzur ve kardeşlik yine çok önemli etken olmuştur. Hatay, Osmaniye, Kilis, Malatya, Elazığ’ı kardeşlik hukukunu en güçlü şekilde muhafaza ederek karşılıklı saygı ve hoşgörüyü yücelterek onlarda bugünlere ulaşmıştır. İnşallah daha iyi olacak. Kabuğunu kıramayan, potansiyelini harekete geçiremeyen, yoğun kamu yatırımlarına, yoğun teşviklere rağmen atılım yapamayan illerimiz işte terörün bu noktadaki engelleyici yolunu çok samimi şekilde sorgulamalıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız