SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnşallah Erken Dönmezsiniz!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:41:49
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri ve Milletvekili adayları Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkçi ile 6. Sıra adayı Ufuk Önalan, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile Malatya esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ile esnaf odası başkanlarını ziyaret ettiler.

Esnaf Sarayı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyaretin açılışında konuşan ESKKK Başkanı Ali Evren, 7 Haziran seçiminden sonra hükümetin kurulamadığını vurgulayarak, “İnşallah 1 Kasım’dan sonra ekonomiyi canlandırmak için hükümetimizin yeniden iş başına gelmesini arzu ediyoruz. Şuanda halen Malatya ilimizde esnafımıza kullandırılan kredi 56 milyon 475 bin TL’ye ulaşmıştır. 1 Kasım’dan itibaren yeni bir çalışma ve yeni bir düzene girilmesini bekliyoruz” dedi.

MESOB başkanı Şevket Keskin ise, konuşmasının başında espride bulunarak, “İnşallah ikinci gidişiniz, ilk gidişiniz gibi erken olup, bir daha erken dönüp geri gelmezsiniz. Bir 4 yıl bu ülkeyi idare edersiniz” dedi.

Keskin, “Tabiî ki esnaf ve sanatkarında sıkıntıları var. Ülkenin de sıkıntıları var. Ama bugün birlik ve beraberlik  zamanı. Huzurun ve güvenin zamanı. Bugün ülkenin zamanı. Bugün kardeşliğin zamanı. Bugün milletimizin diriğlini, devletimizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere karşı en başta esnaf ve sanatkar kesimi, Ahilik kültüründe olduğu gibi, bin yıllık geleneğinde olduğu gibi birliğimizi bozmaya kalkışanların karşısında duracaktır. Bugün esnaf ve sanatkar kesimi Gezi Olaylarından tutun da bugüne kadar devletimize ve hükümetime yönelik saldırılarda her zaman kendisini öne atmıştır, ön plana çıkmıştır, ülkenin birliği ve beraberliği için hükümete destek vermiştir. Bizden başkada açıkça destek veren sivil toplum örgütü de görülmemiştir” dedi.

Ankara’da en son Malatyalı siyasetçi ve bürokrat Galip Demirel’in cenazesi sonrasında cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve başbakan Ahmet Davutoğlu’na Malatya’nın sorunlarını anlatma fırsatı bulduğun aktaran Keskin, “Bütün siyasi partilerimize seçimde başarılar diliyorum. Ama istikrar gerek, eğer siyaset istikrar olmazsa, ekonomik istikrar olmaz, İşte görüldüğü gibi. Görünen köy klavuz istemiyor. Ama mutlaka siyasi istikrarı yakalamamız lazım. Siyasetçilere de bir çağrımız var; uzlaşma kültürünü artık almaları lazım. Milletin iradesi, tecellisi neyse onu yapmak lazım. İnşallah bundan sonrada söz milletin olacak ve milletimizin de gereken kararı vereceğine yürekten inanıyorum. Milletimizin kaptanın peşinden gideceğine ben yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Ziyarette AKP heyeti adına konuşan Milletvekili Öznur Çalık, “Türkiye çok zor bir dönemden geçit ve geçmeye devam ediyor. 2003 yılında itibarin 3 Kasım 2002 yılında iktidara gelişimizle birlikte süreç çok zordu.  O günleri hatırlatırsanız, kısaca, ‘Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür’, geçmiş dönemi çok çabuk unuttuğumuzu hepimiz biliyoruz. O dönemlerde koalisyon hükümetlerinin var olduğunu, öncesinde yaşanılan süreçte ekonomik krizlerin tüm Türkiye’yi kasıp kavurduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun en güzel göstergesi; esnafımız milletini seven, devletini seven  ve milliyetçi ruhla işine asılan Ahi kardeşlerimiz, Ahilik ruhunu kendine yaşatan insanlarımız, hiç devlete, vatana baş kaldırmayan insanlar olmasına rağmen 2002’de 2037e giderken ilk kez  esnafımız sokağa çıktı. Malatya’da da sokağa çıktığında Şevket başkanımız ekibin başındaydı. O caddeler esnafın yürüyüşü ile dolmuştu. En önemli sebep esnaf kepenklerini kapatmak zorunda kalmıştı, ekonomi dibine vurmuş ve gemi dip yapmıştı. Bunun en önemli göstergesi de o gün başbakan Bülent Ecevit’in önüne  başbakanlığa girerken yazar kasanın fırlatılması hepinizin bugün gibi aklındadır. Üstünden geçti 13 yıl, o günden bugüne çok şey değişti. Türkiye değişti, Türkiye gelişti ve Türkiye güçlendi. 2003 yılındaki faiz oranlarını hepiniz hatırlıyorsunuz; o gün faiz oranlarının yüzde 60’lara vardığını, hatta gecelik faizlerin çok daha yüksek rakamlara  ulaştığını  biliyorsunuz. Bir gecenin yarısında doların nasıl fırladığını, bankaların nasıl boşaltıldığını hepiniz hatırlıyorsunuz. O gün esnaflarımızın kullanmış olduğu kredilerin faiz oranı yüzde 60’lardaydı. Şimdi bu faiz oranını biz kademeli olarak düşürdük ve yüzde 4’e kadar inmiş vaziyetteyiz. O gün esnaflarımızın kullanmış olduğu kredinin üst limit sadece 5 bin lira idi. Şuanda kullanılan üst limit 150 bin TL’ye çıkmış vaziyette. 2003 yılında 63 bin esnafımız kredi kullanıyordu. Şuanda kredi kullanan esnaf sayımız   870 binlere çıktı. 2002 yılında kullandırdığımız kredi miktarı 50 milyon TL iken, şimdi tam 12 milyar TL’ye, yani 50 trilyondan, tam 12 katrilyona çıkmış vaziyette” dedi.

Son dönemde Türkiye’ye karşı bir saldırının yapılmakta olduğunu belirten çalık, “Tüm Türkiye’yi terörize ederek, ekonomiyi dibe vurarak milletin birliğini, kardeşliğini, sevgisini ,  hoş görüsünü ortadan kaldırarak  Türkiye’nin dinamik halini yeniden dip yapar hale getirmek istiyorlar. Ama buna milletimiz izin vermeyecektir. 7 Haziran’da biz milletimizin bize vermiş olduğu mesajı aldık. Ayaklarımızın yerden kesildiği anların farkına vardık.  Dersimizi aldık diye düşünüyoruz” dedi.

Ziyarette konuşan Milletvekili Adayı Ufuk Önalan ise, toplantıda kendisini tanıtarak, Malatya’da doğup büyüdüğünü ve uzun yıllardan beride Ankara’da AKP Gençlik Kolları'nda çalışmalarda bulunduğunu kaydetti.

"YARIM KALAN İŞİ TAMAMLAMAK İSTİYORUZ"

AKP heyeti Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yeniden bir siyasi sürece girdiklerini ifade ederek, seçimlerin son 2 yılda arka arkaya gelmesinin iş dünyasının ufkunu görmesini kısıtlı hale getirdiğini belirtti.

1 Kasım'da yapılacak olan seçimin Türkiye'ye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Erkoç, "Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Ülke olarak her zamankinden daha fazla birlikteliğe, birlikteliğe ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Sevgiyi öne çıkararak, gönüllerimizi birbirimize açma zamanı. İnşallah bu sıkıntılı günlerimizde geride kalır, ülke tekrar geçmişte olduğu gibi yüzde 7-8'lik büyümeleri gerçekleştirerek, hedefine ulaşır" dedi. 

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, 7 Haziran sürecinden sonra oluşan tabloyu kamuoyunun dikkatle izlediğini kaydetti.

Geride kalan 10 seçimde en yüksek oyu aldıklarına dikkat çeken Kahtalı, "Biz, istikrarın sürmesi için, koalisyonlarında ülkemize vereceği zararları kamuoyu ile paylaştık. Daha sonra yaşamış olduğumuz tabloda baktığımızda hem ekonomik olarak hem de terör, ülkenin huzur ve emniyeti noktasında sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde, 7 Haziran'da yarım kalan işimizi milletimizin desteğiyle tamamlamak istiyoruz" diye konuştu. 

Milletvekili Nurettin Yaşar da, ülkenin kader kavşağına geldiği bir süreçten geçtiklerini belirtti.

Yaşar, gelecek perspektifiyle konuşmak ve değerlendirmelerini o yönde yapmak zorunda olduklarını kaydederek, şunları söyledi: "Türkiye'de 90'ların devlet, bürokratik ve ekonomik yapısını nispeten belirli bir düzeye getirdik. 90'larla mukayese edilecek bir Türkiye'de yaşamıyoruz. Bizim rakibimiz yine kendimiziz. 7 Haziran'dan herkes ders aldı. Yeni bir ivmeyle, ilk günkü gibi, ilk günkü aşkla Ya Bismillah deyip, başlıyoruz"

"DERSİMİZE İYİ HAZIRLANDIK"

AKP heyetinin son durağı MÜSİAD Malatya Şubesi oldu.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, ziyarette yaptığı konuşmada, "7 Haziran'da yapılan seçim sonrası bir hükümet kurulamadı ve Cumhurbaşkanımız, 1 Kasım'da seçim kararı aldı. İnşallah 1 Kasım'da sandık başına gideriz. Durum böyle olunca Türkiye'de siyasi bir istikrar bozulunca, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasını istemeyen, Türkiye'nin bölgesinde lider olmasını istemeyen, Türkiye'nin rakibi olanlar gerçekten kıskandılar" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, AKP olarak 1 Kasım'a hazırlanırken, derslerine iyi hazırlandıklarını belirtti.

Tüfenkci, 7 Haziran'dan çıkan sonuçtan ders aldıklarını ifade ederek, "7 Haziran'da çıkan sonuçtan bir ders alarak, tekrar milletin huzuruna geldik. Milletten, 3 ayda geçen süreci iyi değerlendirerek, bir netice ortaya çıkarmasını ümit ediyoruz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız