SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İnşallah Hemşehrilerimiz Memnun Olacak..''

A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 13-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 13. Malatya Fuarı Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali hazırlıkları son aşamaya geldi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın düzenlediği basın toplantısında Fuar çalışmaları ve programı ile ilgili bilgiler verdi.

28 Haziran Salı günü saat 09.00’da Mişmişpark Lokantası’nda düzenlenen basın toplantısına, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın yanı sıra, Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Fuarcılık Şirketi Genel Müdürü Nurullah Özer, Fuarcılık Şirketi ile Tertip Komitesi’nden bazı üyeler ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda fuar ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı H.Cemal Akın, 13. Malatya Fuarı’nın 13 Temmuz’da başlayacağını ve 17 Temmuz tarihine kadar süreceğini belirterek, yaptıkları değerlendirmede fuar süresinin uzun olmasının sonlara doğru performans düşüklüğüne neden olduğunu gördüklerini ve bu yüzden bu yıl fuar süresinin 5 gün olarak belirlendiğini söyledi.

Şenliklerde vatandaşlar tarafından en çok sevilen ve izlenen sanatçıları imkanlar ölçüsünde getirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Akın, “İnşallah bu yılki sanatçı seçimlerimizden dolayı hemşerilerimiz mutlu olurlar. Geçen sene olduğu gibi bu yıl da fuarın mümkün olduğu kadar daha fazla Malatyalı ile paylaşılması, herkes tarafından izlenebilmesi amacıyla mahalli isteyen kuruluşlar televizyonlarından canlı olarak etkinlikleri yayınlayabilecekler” dedi.

Belediye Başkanı Akın, fuar şenliklerinin ulusal televizyon kanallarında yayınlanması için bazı girişimlerde bulunduklarını da söyledi. Akın, “ Yaptığımız çalışmalar sonuç verdiğinde ulusal televizyonlardan bazıları da 13. Malatya Fuarımızı inşallah ulusal bazda canlı olarak verecekler. Eğer bu gerçekleşirse birkaç tane ulusal televizyon Fuar ve Şenliklerimizde canlı yayında bulunacak. Dolayısıyla Malatya’mız 13 Malatya Fuarı çerçevesinde Türkiye’nin gündeminde olacak. Hatta yurt dışındaki Malatyalılar da Malatya’daki bu etkinlikleri izleyebilecekler” dedi.

Belediye Başkanı Akın, bundan önce yapılan fuarlarla ilgili olarak değerlendirmelerin yapıldığını ve ona göre hareket edildiğini belirterek spor ve gösteri etkinliklerinin de fuar programı çerçevesinde yer aldığını söyledi.
Başkan Akın’ın konuşmasından sonra fuar çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Nurullah Özer, öncelikle fuarın kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını ve bundan sonra da tanıtımını daha rahat bir şekilde yapacakları inancından hareket ettiklerini söyledi.

Fuarın bu yıl Uluslar arası fuar olduğunu belirten Özer, 13. Malatya Fuarı programını netleştirdiklerini, çalışmaların ise son aşamaya getirildiğini söyleyerek, bu yıl uluslar arası festival kapsamında uluslar arası kayısı sempozyumu düzenleme çalışmasının olduğunu söyledi.

13 Temmuz tarihinde başlayacak olan 13. Malatya Fuarı Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin sunuculuğunu Türkiye’nin ünlü sunucularından Esra Ceyhan yapacak. Türkiye’nin birbirinden değerli sanatçılarının katılacağı sanatçı programı şöyle:

* 1. gün 13 Temmuz 2005: Ebru Gündeş, Volkan Konak, İzel.
* 2. gün 14 Temmuz 2005: TRT Halk Konseri- Mithat Körler, Selahattin Alpay, Yıldırım Bekçi.
* 3. gün 15 Temmuz 2005: Samime Sanay, Uğur Işılak.
* 4. gün 16 Temmuz 2005: Pınar Aylin, Tarık Mengüç, Bülent Serttaş.
* 5. gün 17 Temmuz 2005: İzzet Altınmeşe, Ebru Yaşar, Gece Yolcuları.

Ayrıca konserlerden önce geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Mahalli Sanatçılar da sahne alacaklar.

Öte yandan . 13. Malatya Fuarı Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali etkinlikleri çerçevesinde Paramotor gösterisi, Bedminton Müsabakaları, Bilardo Turnuvası, Ulusal Trap-Skit yarışmaları, Masa Tenisi Turnuvası, Plaj Voleybolü Müsabakaları, Sokak Basketbol müsabakaları, Çim Hokeyi müsabakaları, Ulusal Atletizm yarışmaları, Yüzme yarışmaları, Taekwondo, Boks, Jimnastik vs. gösteri sporları, Satranç Turnuvası, Ulusal Briç turnuvası ve ulusal Motodrag yarışmaları da düzenlenecek.

Bu arada verilen bilgilere göre, fuara girişlerde vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmayacağı, ancak geçen yıldan farklı olarak Belediye otobüslerinin biletle yolcuları taşıyacağı bildirildi.

Fuara özel araçlarıyla gelen vatandaşlardan otomobiller için 5, minibüsler için 7.5, midibüs ve otobüsler için ise 10 ytl otopark ücreti alınacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız