SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnşallah İhtiyaç Olmaz'

A- A+ PAYLAŞ

Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Malatya Meşale Arama-Kurtarma (MAKUT) bir tanıtım programı düzenledi.

Tanıtım programına, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekilleri İhsan Koca ve Mehmet Şahin, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ercan Ünal ve TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı'nın yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bazı sendikaların temsilcileri katıldı.

Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, afetlerin hayatın gerçeği olduğunu ifade ederek, "Gönlümüz afeti istemiyor ama bunlardan kaçmak mümkün değil. Yerel yöneticiler ve sorumlular olarak bu zararları en aza indirmeliyiz. Tabi bu sorumluluk yerel yönetimlere ve yöneticilerle değil sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirilebilir. Bu yönden MAKUT'u tebrik ediyoruz. İnşallah ihtiyaç olmaz ama önlem almak gerekiyor. Malatya Belediyesi olarak biz de üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Bu anlamda 3 konteynır aldık. Yeşiltepe, Paşaköşkü su deposu ve Abdullah Gül Parkı'na bu konteynırlarımızı koyacağız. Bunun yanında konteynırlarımızı çoğaltarak, şehrin muhtelif yerlerine koyacağız" dedi.

Daha sonra söz alan AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin ise, sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, "Sayın Başbakanımız sivil toplum kuruluşlarına özel bir önem verdi. MAKUT kamu yararına çalışan bir dernek olarak, kamu desteğiyle daha büyük işler yapacaktır. Malatya'da böyle bir derneğin olması beni çok gururlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı ve MAKUT Üyesi Ertan Mumcu da, "MAKUT'un Malatya'daki gerekliliğini vurgulayarak, devamı noktasında desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Şehirler medeniyetin aynasıdır. İnsanı öne çıkaran yaşamın her anında korunması ve kollanması gereken yüce bir varlıktır. MEŞALE derneği sosyal konularda yakından ilgileniyor. Malatya'da açığı kapatma adına fedakarlık gösterdiler. Ben, kendilerine şükranlarımı sunuyorum" ifadesine yer verdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ercan Ünal ise, afetlerin ciddiyeti hakkında bilgiler vererek, "Son günlerde yaşanan afetler, durumun ne kadar ciddi olduğunu gösterdi. Malatya birinci derece deprem bölgesi, bu nedenle eğitimli ve tam teçhizatlı ekipler oluşturulması zorunlu hale gelmiştir. 18 kişilik arama ve kurtarma ekibimiz var. Sivil toplum kuruluşlarımızın afetlerde bize destekte bulanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

MAKUT Başkanı Ömer Kanmaz da, "MAKUT dağ ve diğer kaza olaylarında, doğal afetlerde, yetki ve imkanı dahilinde tüm koşullarda, zor durumda kalmış, yardıma ihtiyacı olan herkesin dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin yardımına koşan; bunu yaparken eğitimli, disiplinli, standartları yüksek ekip ve ekipmanlar kullanan, toplumu bilgilendiren, eğiten, siyaset ile uğraşmayan, tamamen gönüllülük esasına dayalı bir sivil toplum kuruluşudur" dedi.

Birimin amaç ve hedefleri doğrultusunda sertifikalı eğitimler aldığını kaydeden Kanmaz, "Almış olduğumuz ve almayı düşündüğümüz eğitimlerle MAKUT; sivil savunma, valilik, milli eğitim müdürlüğü, itfaiye müdürlüğü, il sağlık müdürlüğü ve Malatya belediyesi ile koordineli olarak öğrencilerimize ve halkımıza yönelik afet bilinçlendirme eğitimi projesi planlamaktadır. Ayrıca ilçelerde de acil müdahale timleri oluşturmak, diğer yakın illerimizdeki arama kurtarma birimleri ile koordinasyon sağlamak ve yeni arama kurtarma timleri oluşturmak üzere planlamalar yapmaktadır. Öncelikle ilimiz başta olmak üzere, ülkemizde olabilecek doğal afet ve olaylarda kimse yok mu? Diye feryat eden vatandaşlarımızın çağrısına anında müdahale edebilecek şekilde hazırlıklı olmaya çalıştığımızı sizinle de paylaşmayı hedefledik" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız