SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnşallah Nail Olurlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:49:17
A- A+ PAYLAŞ

İş Kadınları Derneği Başkanı Avukat Burçin Han, AKP Malatya Milletvekili ve partinin MKYK üyesi Öznur Çalık’ı bakan olarak görmek istediklerini söyledi.

Milletvekili Öznur Çalık, 5 Aralık 1934’de kadınlara, seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü nedeniyle, beraberinde AKP Malatya merkez ilçe Yeşilyurt başkanı Bayram Daşkın, İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer ve parti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İş Kadınları Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İş Kadınları Derneği Başkanı Avukat Burçin Han, “Sayın Milletvekilimizin desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ederiz” diyerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in AKP’den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı gösterilmesi nedeniyle boşalacak yerine milletvekili Çalık’ı görmek istediklerini ifade etti.

Han, “Sayın Milletvekilimizin ismi de yeni atanacak bakanlar arasında geçiyor. Bu duyumu aldık. Mutlu olduk. Hakikaten sayın vekilim kadınlara desteğini esirgemeyen bir vekildir. İnşallah bakanlık görevine nail olurlar” ifadelerini kullandı.

Çalık ise, AKP iktidarlarının kadınlarla ilgili yaptıkları çalışmaları dile getirip, kadına pozitif ayrımcılık yönünden hep destekleri olduğunu vurguladı.

“TBMM’de hem de yerel yönetimlerde kadın temsil hakkının daha da artmasını bekliyoruz” diyen Çalık, 430 civarındaki muhtardan yüzde 10’una yakın kadın olduğuna dikkat çekip bu oranın yetersiz olduğunu söyledi.

Parlamentoda yüzde 4 olan kadın vekil oranının yüzde 14’lere çıkardıklarını söyleyen Çalık, bu arınan daha da artması gerektiğini belirtti.

Önümüzdeki yerel seçimde kadınları belediye meclisinde ve belediye başkanlığında görmek istediklerini dile getiren Çalık, siyasette kadının adının AKP iktidarıyla öne çıktığını vurguladı.

BARO'YU ZİYARET..

Milletvekili Çalık ve beraberindeki partili yöneticiler Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nu da ziyaret etti.

Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 79. yıl dönümü nedeniyle Adliye’de gerçekleşen ziyarette Çalık ve beraberindeki heyet, Baro Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Saliha Baran ve komisyon üyeleri ile görüştü.

Baran, Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının veriliş yıldönümünde yapılan ziyaret için teşekkür ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme de bulundu.

Milletvekili Çalık, “Geldiğimiz 80 yılık sürece baktığımız zaman, kadınların hakları verilmiş ve bunlar yeteri kadar kullanılmamış. Bizim bundan sonra yapılması gereken, her alanda kadınların temsil sayılarını arttırabilmektir, kadınların erkeklerle eşitliğini değil, fırsatların eşitlenmesi gerektiğini söylemektir. Sadece siyasetin değil, tüm karar alma mekanizmalarında, sivil toplum örgütlerinde, meslek örgütlerinde, özel sektörde her alanda, kamu kurum ve kuruluşlarında seçilmiş ve atanmış kadınların daha fazla görünür hale gelmesini gönlüden arzu ediyoruz” dedi.

Çalık, 30 Mart 2014’deki yerel seçimlerle ilgili olarak ise, “Sayın Başbakanımızın söylemiş olduğu ‘Kadına karşı ayrımcılıkta tek bir ayrımcılığa evet derim, o ayrımcılığın adı da pozitif ayrımcılık.’ Bu yerel seçimlerde kadına yönelik pozitif ayrımcılığı mutlaka yapacağız. Malatya Belediye Meclisi’nde 4 tanesi AK Parti’den 2 tanesi de diğer partilerden toplam 6 tane bayan meclis üyemiz var. Şuanda Malatya’da belediye başkan aday adaylığı konusunda kadın sayısı çok az. AK Parti olarak Türkiye genelinde hem belediye başkanlığında ve hem de belediye meclisinde mutlaka kadın temsil oranın arttırmayı hedefliyoruz. Şuanda Sayın Başbakanımız çok önemli bir adım atarak, Türkiye’de büyükşehirlerimizden Gaziantep’e bakanımız Fatma Şahin'i aday gösterdi. Türkiye’de bir ilk Büyükşehirde bir belediye başkanımız olacak. Bizim hedefimiz yerel yönetimde kadın temsil oranını arttırmaktır. Yerel yönetimlerde kadın temsil oranını yüzde 20’yi yakalamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız