SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnşallah Ömrü Uzun Olur"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:13:26
A- A+ PAYLAŞ

6. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, kente gelen sanatçılardan Perihan Savaş, Selda Alkor ve Serdar Gökhan ilk olarak Vali Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti.

Vali Kamçı, 6. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya'ya gelen sanatçılardan Savaş, Alkor ve Gökhan’ı ilimizde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Savaş ve Gökhan’a , onur ödülü takdim edileceğini belirtti. 

Vali Kamçı, Festivalin her geçen yıl daha iyiye doğru gittiğini belirterek, “Festivalle inşallah kentimizin adını turizm anlamında biraz daha ön plana çıkaracağız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sinema oyuncusu Yılmaz Köksal'ı da yad eden Vali Kamçı, sanatçıya Allah'tan rahmet diledi.

Sanatçı Savaş Malatya'da böyle bir festivalin düzenlenmesinin sinemaya katkı anlamında önemli olduğunu belirterek, festivalin her yıl üzerine daha güzel şeyler katarak ilerlediğini vurguladı. Yetkililerin katkılarının da sinema adına gözardı edilemeyeceğini belirten sanatçı Savaş’a katıldığını belirten sanatçı Alkor, bu anlamda da Vali Kamçı'ya teşekkürlerini ileterek, festivallerde genellikle belediye başkanlarının daha etkin olduğunu anımsatarak Malatya'da ilk kez kentin üst düzey yetkilisinin festivale katkısını gördüğünü aktardı.

Sanatçı  Gökhan da ilk defa Malatya'da festivale katıldığını belirterek, onur ödülüne layık görülmesinden dolayı duyduğu mutluluğu belirterek festivalin her geçen yıl daha da iyiye doğru gitmesi temennisinde bulunarak, "İnşallah Malatya Film Festivali'nin ömrü uzun olur, biz de bu vesile ile her sene Malatya’ya  gelmeye çalışırız" dedi.

ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET..

Sanatçılar Savaş ve Alkor valilik ziyaretinin ardından İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil  Kılıç ile birlikte şehit ailelerini ziyaret etti. İlk olarak Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu’nun baba evini ziyaret ettiler. Şehidin ailesine taziyelerini ileten sanatçılar şehit için dua ettiler. Daha sonra Şırnak' da şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin ailesini ziyaret ederek annesi Gaffure Tanrıverdi’ye sabır dilediler. Sanatçı Savaş, evlat acısının çok zor olduğunu belirterek, "Allah kimseye evlat acısı vermesin" dedi. Sanatçı Alkor da insanın kaderini değiştiremeyeceğini vurgulayarak, "İnşallah bu son olur. Allah sabır versin" dedi.

Şehidin annesi, yüreğinin hala yandığını, evlat acısının çok zor olduğunu kaydederek oğlunun izinlerinde geldiği zaman her zaman annesinden istediği ve beğenerek içtiği “Osmanlı Kahvesi”nden söz ederek konuklarına onu yad etmek amacı ile bu kahveden hazırlayarak ikram etti.  Uzun süre ailenin evinde kalan sanatçılar, Şehidin annesi Gaffure Tanrıverdi ile birlikte kız kardeşi Hatice ve erkek kardeşi Cengiz ile konuşarak onların şehidin adının bir sokak veya cadde de yaşatılması yönündeki taleplerini dinlediler. Sanatçılarda bu taleplerini yetkililere ileteceklerini belirterek taziyelerini iletip buradan ayrıldılar.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız