SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vagon Onarım Bir Kez Daha İhaleye Çıktı, Ama.!

A- A+ PAYLAŞ

Kızılay’a devredilmesi için protokol yapılan Vagon Onarım Fabrikası (VOF) arsaları Özelleştirme İdaresi tarafından bir kez daha satışa çıkarıldı. Fabrikanın 500 dönüm arazisinin üzerindeki binalarla birlikte Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Resmi Gazete’nin Cuma günkü sayısında yayımlandı. Ancak bu kez ihale şartnamesinde, fabrika ve arazisine talip olan Türk Kızılayı'nın da ihaleye katılmasına olanak tanıyan maddelerin yeralması dikkat çekti.

Vagon Onarım Fabrikası amacıyla inşa edilen ve daha sonra  mülkiyeti Sümer Holding A.Ş.’ye devredilen Yeşilyurt İlçesi Kuyulu köyü sınırları içindeki yaklaşık 500 dönümlük 5 parsel bir bütün halinde satılacak. Yürürlükteki imar planında sanayi ve depolama alanı olarak görülen parseller için son teklif verme süresi 30 Nisan mesai saati bitimi olarak belirlendi.

Türk Kızılayı'nın prefabrik afet konutları üretmek üzere talip olduğu bildirilen Vagon Onarım Fabrikası'nın satışa çıkarılmasının ardından, Kızılay'ın da talipliler arasında olacağı, ihalenin devirle ilgili bir prosedürü yerine getirmeye yönelik olduğu öne sürülüyor.

İhale şartnamesinde, 'dernek' statüsünde olan Türk Kızılayı'nın da ihaleye girebilmesine olanak tanıyan şu maddelerin yer alması dikkat çekti:

"1-İhale, kapalı zarf içerisinde yatırım, üretim ve istihdam taahhütlerini de kapsayacak şekilde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle, 4046 sayılı Kanun’un 18/C-c maddesinde belirtilen “Belirli İstekliler Arasında İhale” usulü ile gerçekleştirilecektir.

2 - İhaleye, Dernek ve Vakıflar (kuruluş belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine / ticari şirket sahibi olabileceklerine dair hüküm bulunması kaydıyla), gerçek ve tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları (OGG) katılabilir. Yatırım fonları ise OGG’de üye olarak yer alabilirler..."

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malatya Oto (6 yıl önce)
    Umarım bu sefer satılır :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Bk (6 yıl önce)
    maliye bakanı malatyaya geldiğinde vof un Kızılay'a verilmesinden bahisle bize imzalamak düşer demişti ve imzaladığını söylemişti.pekala sayın bakan neyi imzaladı.imzaladıysa bu ihale neyin nesi. Sayın bakan imzaladım dediğinde insanlar ne anlar, benim anladığım vofun Kızılay'a tahsis edildiğidir. Farklı anlayanlar varmı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Yerli Araba fabrikası olacaktı hani.... :)
    0
    0
    Yanıtla
  • taylan (6 yıl önce)
    Haberin verilişine bakarmısınız...Ama..! derken?Bir rahatsızlık mı oluştu sizde anlamadım Kızılay a verilecek olması...
    0
    0
    Yanıtla
  • SELÇUK / İZMİR (6 yıl önce)
    Ben çocuktum bu vagon fabrikası hikayesi vardı.Geldim 50 yaşına hala aynı muhabbet.Darende ye koca tekstil fabrikası kuruldu, kapandı, 3.organize sanayiye yeni 86 fabrika planlanıyor.Bu vagon fabrikası hala ihale modunda:):)
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (6 yıl önce)
    Erbakan'ın kazıklarından biri, 40 yıldır çıkmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Yine hic bir sey yapamayacak bu kamiller... Secim yaklasiyor ya kek yapmakmak un seker karistiriyorlar Malatyaya kek yedirecekler
    0
    0
    Yanıtla