SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnşallah Son Bulur"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:05:59
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye’nin çevresindeki bütün olumsuzluklara karşın büyümesini sürdürdüğünü kaydederek, “İnşallah en kısa zamanda bu olaylar son bulur” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Aralık ayı meclis toplantını gerçekleştirdi. Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda TSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye’de son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi.

Erkoç, güçlü bir Türkiye’nin herkesi rahatsız ettiğini savunarak, “Güçlü bir Türkiye, herkesi rahatsız etmeye başlamıştır. Sadece bir haftada Türkiye’nin ekonomik kaybı dikkate alındığında oynanan oyunların vahameti de ortaya çıkmaktadır. Türkiye’nin büyümesini istemeyen güçlerin bu tür saldırılarına karşılık; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu öne çıkararak bu oyunları millet olarak bozmamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“İŞ DÜNYASI OLUMSUZ ETKİLENDİ”

Yaşanan olaylardan en çok iş dünyasının etkilendiğini kaydeden Erkoç, şunları söyledi: 

“Burada en çok etkilenen iş dünyasıdır. Çünkü iş dünyasının şuanda ciddi sıkıntıları, bankada ipotekleri, dövizle borçlanmaları ve bankalara borçları var. 4,6’daki faizler son 10 günde yaklaşık olarak 10’ları aştı. Daha önceki yıllarda yüzde 60’lık faizlerde ödenen faiz oranları birilerinin cebine gidiyordu. Ama son 15 yıldır bu faizler millete harcama olarak geldi. İş dünyasının bu sıkıntılarını göz önünde bulundurarak, özellikle çok değerli meclis üyelerimizden birlikteliğimizi, beraberliğimiz ve kardeşliğimizi öne çıkararak, ülke olarak bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bu kavganın, bu çalkantının hiç kimseye faydası olmadığını ve 76 milyon insanı direk etkileyebilir bir olay olduğunu da düşünüyorum. İnşallah en kısa zamanda bu olaylar son bulur. İş dünyası da bu noktada rahata kavuşmuş olur.”

“MEMUR MAAŞLARINI BİLE ÖDEYEMEYEN TÜRKİYE’Yİ NE ÇABUK UNUTTUK?”

Erkoç, Türkiye’nin zor şartlar altında büyümesini sürdürdüğünü belirterek, “Türkiye, 2013 yılının son çeyreğinde yüzde 4,4 oranında bir büyüme göstermiştir. Bu büyüme ile birlikte yılsonu büyüme beklentisi yüzde 4 olarak karşımıza çıkıyor. Bu büyüme, ülkemizdeki istikrar ortamının da ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Son yıllarda yaşanan ekonomik çalkantılara rağmen, ülkemizin dinamik seyri elbette ki dünyanın da dikkatinden kaçmıyor. Bugün dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinin başında gelen Çin ile Türkiye’yi kıyasladığımız zaman aslında ülkemizin ne kadar zor şartlar altında büyüdüğünü de görüyoruz. Düşünün bir tarafımızda Suriye’deki iç savaş, bir tarafta Irak’taki yaşanan siyasi kavgalar. Diğer taraftan Yunanistan ve diğer Balkan ülkelerindeki ekonomik istikrarsızlık ile etrafı adeta ateş çemberiyle örülen bir ülke.  Tüm bu olumsuzluklara rağmen büyüyor. Bugün çıkıp, insafsızca eleştirenler, şu gerçeği görme durumundadır; daha 15 yıl önce yaşanılan devalüasyonları, şirket batıklarını ve memur maaşlarının bile ödenemez hale geldiği bir Türkiye’yi ne çabuk unuttuk?” şeklinde konuştu. 

KKYDP HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Meclis toplantısında ayrıca Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) hakkında meclis üyelerine detaylı bilgiler verdi.

Selvi, proje başvurularını beklediklerini ifade ederek, “16 şehirde başlangıçta Köy Bazlı Katılımcı Programı kapsamında projelere destek verilmekteydi. Burada 34 yatırım projesi gerçekleşmiş. Sonraki yıllarda program, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı olarak devam etti. Daha önce yapılan 34 yatırımda dahil olmak üzere 2006-20012 yılları arasında 77 adet proje uygulanmış. Projelerin toplam yatırım tutarı, sizlerin kaynaklarıyla beraber 23 milyon 602 bin TL olmuş. Buna karşılık 12 milyon TL’lik bir hibe desteği sağlamışız. 2012 yılında 11 adet Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programına hibe başvurusu yapıldı. Bu projelerin 10 tanesi Bakanlıkça onaylandı. Şuanda 7. etap ekonomik yatırımları ilana çıktı. 27 Ocak son gün. Sizlerden zamanında müracaat etmenizi ve bizlerden bilgi almanızı istiyoruz” dedi.

TSO Meclis Başkanı Sami Payza, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2014 yılı tahmini bütçesinin Pazartesi günü yapılacak olan Olağanüstü bir toplantıyla görüşüleceğini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız