SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnşallah Yağış Olur da..'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, 2008 yılını su yönünden sıkıntılı bir yıl olarak geçirdiklerini belirterek, "Bu yılı sıkıntılarla atlattık. İnşallah yağış olur da 2009'da sıkıntı yaşamayız" dedi.

Su açısından 2008 yılının 2007 yılına kıyasla çok daha kurak geçtiğini belirten Mehmet Albostan, nisan ayında yağış alınmamasının kuraklığın boyutunu büyüttüğünü söyledi. Mehmet Albostan en büyük sıkıntının Çat Barajı'nda yaşandığını ifade etti.

Derme kanalından su alan bölgelerin sulama suyu sıkıntısı çekmesi nedeniyle Çat Barajı’nda ölü hacimden pompa yaparak su çekildiğini, böylece yapılmaması gereken şeyi uyguladıklarına dikkat çeken Albostan, "Çat Barajı dışında, Sürgü Barajı'nda da sıkıntı yaşandı. Sürgü Barajı'nda bu yıl 10 milyon metreküp su azlığı görüldü. Yağış azlığı nedeniyle meydana gelen sulama suyu sıkıntısını inşallah önümüzdeki yıl yaşamayız" şeklinde konuştu.

Şahnahan bölgesinde ve Battalgazi ilçesinde sondaj vurulup su çıkarıldığını hatırlatan Albostan, böylece barajlardan yetersiz kalan suyun sondajlar vasıtasıyla karşılanmasına çalışıldığını söyledi.

Albostan, açıktan akan kanalların kapatılarak basınçlı borularla su naklinin yapılması konusunda da çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek, "Böylece suyun buharlaşarak azalması önlenmiş olacak. Kanallardaki bozukluklar nedeniyle israf olan suların önüne geçilecek. Bu konuda, DSİ Genel Müdürlüğü'nde çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız