SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsan Gücü Yetişmeli"

A- A+ PAYLAŞ

 

Efes'in turizm potansiyeli yüksek olan bölgelerde turizm sektörünün geliştirilmesi ve sektöre nitelikli eleman kazandırılması amacıyla sürdürdüğü ücretsiz Efes Turizm Eğitimleri kapsamında Malatya'da 152 katılımcı eğitimlerini tamamlayarak, sertifikalarını aldı.

Efes Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliği ile Malatya Valiliği ve Fırat Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle gerçekleştirilen Efes Turizm Eğitimleri programını başarıyla tamamlayan 152 katılımcıya Boğaziçi Üniversitesi ve Efes Türkiye yetkilileri tarafından sertifikaları verildi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine; Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Efes Türkiye Halkla İlişkiler Müdürü Durul Candemir, Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Akarsu ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altınyuva'nın yanı sıra sertifika almaya hak kazananlar katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, "Malatya'nın turizm potansiyelini, turizm potansiyelinin dayandığı öğeleri, kısa ve orta ölçekli vadede hangi esaslara göre hareket edilmesi gerektiğini ve önceliklerin nerelere verilmesi gerektiğini ortaya koyacak stratejik bir yol haritasını belirlemek üzere Malatya turizm mastır planını tamamlama aşamasına geldik. Organizasyonel yönden bazı oluşumlar gerçekleştirdik. Aslantepe, Battalgazi doğal kaynaklarımız ve vadilerimiz bulunuyor. Bütün turizm potansiyelleri mevcut ama bir şey eksik kalıyor. Bu da turizm sektöründe çalışacak insan gücünün organize edilmesi idi. Bu alanda çok ciddi adımlar atılmasına ihtiyaç var. Efes Turizm Eğitimleri de bunun başarılı bir örneğini gösteriyor" dedi.

Efes Türkiye Halkla İlişkiler Müdürü Durul Candemir ise 23 şehir ve 24 merkezde 3 binden fazla katılımcıyı sertifika sahibi yaptıklarını kaydederek, "Efes Türkiye olarak turizm eğitimlerini çok özel bir proje olarak görüyoruz. Çünkü bizim felsefemiz; Anadolu'dan kazandığını yine Anadolu ile paylaşmak üzere kurulan Anadolu Grubu'nun lokomotif şirketiyiz. BÜYEM'in deneyimli akademisyenleri tarafından verilen turizm eğitimleri ile her şehrimizde turistik değerleri turistlere en doğru şekilde sunacak kalifiye eleman yetiştirilmesini amaçlıyoruz. 2007 yılından bu yana sürdürdüğümüz proje ile bugüne kadar toplam 23 şehir, 24 merkezde 5 binden fazla kişiye ulaşarak 3 binden fazla katılımcıyı sertifika sahibi yaptık. Bugün de hep birlikte Malatya'da yeni bir başarının mutluluğunu yaşıyoruz. Malatya Valiliği ve Fırat Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle gerçekleştirdiğimiz ücretsiz eğitim projesinden başarıyla mezun olan 152 katılımcımız Boğaziçi Üniversitesi'nden sertifikalarını aldılar. Türkiye Turizm sektörünün gelişimine büyük katkı sağlayacaklarını düşündüğümüz tüm katılımcılarımızı bu başarılarından dolayı tebriklerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Akarsu da, "Üniversitelerimizin günümüzde üç önemli görevi var. Bunlardan bir tanesi lisans düzeyinde eğitim vermek ve öğrencilerimizi, gençlerimize meslek sahibi yapmak. Boğaziçi Üniversitesi de seçkin öğrencileriyle son derece nitelikli bir eğitim vermeye devam ediyor. Üniversitelerin ikinci işlevi bilimsel araştırmalar yapma işlevidir. Üniversitelerin üçüncü işlevi ise içinde bulundukları topluma hizmet vermektir. Bu anlamda Efes Türkiye ile birlikte yaptığımız bu eğitimle Boğaziçi Üniversitesi'nin Türkiye'nin her noktasına topluma hizmet götürmenin heyecanını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altınyuva ise, "Ajans olarak bölgesel kalkınma ve gelişime hizmet ediyoruz. Bu programın Malatya'mızın gelişmesi adına çok önemli sonuçlar getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Efes Türkiye Halkla İlişkiler Müdürü Durul Candemir, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran'a ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altınyuva'ya eğitime verdikleri desteklerden dolayı plaket takdim etti.
Programda daha sonra 152 katılımcıya sertifikaları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız