SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnsan Hakları Kurulu Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği İnsan Hakları Kurulu’nun toplantısında, kurul üyelerine tüketici hakları konusunda bilgi verildi.

İnsan Hakları İl Kurulu ocak ayı çalışma toplantısı Vali Yardımcısı Erdinç Filiz başkanlığında, valilik salonunda yapıldı. Toplantıda Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe tarafından kurul üyelerine, ‘Tüketici Haklarını Koruma Kanunu’ anlatılarak İl Tüketici Hakem Heyeti’nin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Toplantıda, İnsan Hakları İl Kurulu’na Ocak ayı içerisinde gelen şikayet konuları da görüşüldü.

Kurula elektronik posta ile F.E. isimli şahıs, şikayetinde özel bir tıp merkezine sağlık karnesi ile gittiğini, muayene olduğunu ancak kendisinden 20 YTL istendiğini, ve sağlık karnesinin rehin alındığını öne sürdü. Konunun Sağlık İl Müdürlüğü’ne iletildiği, gelen cevapta yapılan araştırmanda şikayetçinin sağlık karnesinin incelendiği ve Özel Hastahanenin sağlık karnesine el koyduğuna dair herhangi bir somut delil olmadığından işlem yapılmadığının bildirildiği belirtildi.

Yine Kurula şahsen başvuran N.Y. isimli şahısın dilekçeyle yaptığı şikayette eşinin doğumu ve çocuğunun sarılık olması ile ilgili olarak özel bir hastane ile ilgili şikayette bulundu. Şikayet dilekçesinin Sağlık İl müdürlüğüne gönderildiği, gelen ilk cevapta ön incelemecinin görevlendirildiği inceleme sonucundan ayrıca bilgi verileceğinin belirtildiği kaydedildi.

Şehir merkezinin çeşitli noktalarındaki dilek ve temenni kutularından üç mektup çıktığı ve mektupların değerlendirildiği kaydedildi.

Ayrıca, Malatya il genelinde ‘Yakalama, Gözaltına Alma ve İfade Alma Yönetmenliği’ne göre yapılan insan hakları denetim raporlarında olumsuz herhangi bir duruma rastlanmadığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız