SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnsan Hakları Kurulu'na 1 Yılda 40 Başvuru!..

A- A+ PAYLAŞ

İl İnsan Hakları Danışma Kurulu, 2006 yılının ilk toplantısını yaptı. Vali Yardımcısı Abdullah küçük, toplantının başındaki konuşmasında, “ İçinde bulunduğumuz 2006 yılının insan hakları ihlallerinin olmamasını diliyorum” dedi. Bu arada 2005 yılında Cezmi Kartay Caddesi’ndeki eğlence merkezlerinde 104 kez denetim ve kontrol yapıldığı da bildirildi.

BİR YILDA 40 BAŞVURU..
Vali Yardımcısı ve Kurul Başkanı Abdullah Küçük Başkanlığı’nda toplanan İl İnsan Hakları Kurulu ‘nda 2005 yılı değerlendirmesi yapıldı. Yapılan konuşmada 2005 yılında kurula 40 başvuru yapıldığını, bunların araştırılarak kurul üyelerine ve başvuran vatandaşlara bilgi verildiği, 4 başvurunun ise kurulun ilgi alanına girmemesi nedeniyle başvuru sahiplerine yeniden iade edildiği belirtildi.

SU- ELEKTRİK TAHSİLATI ŞİKAYETİ..
Vatandaşların, elektrik ve su tahsilat gişelerinin yetersizliği konusundaki şikayetiyle ilgili olarak “ Aralık ayında yapılan toplantıda gündeme gelen elektrik ve su tahsilat gişelerinin önünde uzun kuyruk oluşmasına ilişkin olarak FEDAŞ ve Malatya Belediyesi’ne gerekli yazılar gönderilmiştir. FEDAŞ tarafından kurula gönderilen cevabı yazıda 'eleman yetersizliği ve abonelerin son ödeme tarihini beklemeleri dolayısıyla gişe önünde yoğunluk yaşanmaktadır. 2006 yılında özelleştirme çalışmaları kapsamında düzenlemeler yapılacaktır' denildi. Malatya Belediyesincede bazı bankalarında su tahsilatı yapabilmeleri konusunda anlaşma yapılacağı belirtilmiştir” değerlendirmesinde bulunuldu.

CEZMİ KARTAY ŞİKAYETİ..
Değerlendirmede Cezmi Kartay Caddesi’nde meydana gelen olaylarla ilgili olarak bir vatandaş tarafından kurula yapılan başvuru üzerine konunun Emniyet Müdürlüğü ile Malatya Belediyesine iletildiği ifade edildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden gelen cevabi yazıda Cezmi Kartay caddesi’ndeki bir işahında 17 birahane ile 3 pavyon bulunduğu, 2005 yılı içerisinde 93’ü kontrol amaçlı olarak 11’i ise adli makamlardan alınan izinle olmak üzere 104 arama gerçekleştirildiği ve bu bölgede 46 asayiş olayının meydana geldiği, bu olayların tümünün de aydınlatıldığının belirtildiği bildirildi.

Bu konuyla ilgili olarak Malatya Belediyesinden ise cevap gelmediği bildirildi.

Vali Yardımcısı Abdullah Küçük,” 104 arama olmuş ama fazla değişen bir şey yok” dedi.

KIZ YURDUNDAKİ DENETİM..
2005 yılı içerisinde karakollarına denetlendiği ve insan hakları ihlallerine ilişkin bugün elde edilemediği, sadece fiziki durumlarının yetersizliğinin gözlendiği belirtilirken Kız Yetiştirme Yurdu’nda yapılan habersiz denetimde barınanların personelden memnun kaldıkları ve fiziki durumunda her hangi bir sıkıntı olmadığının görüldüğü, sadece 18 yaşını doldurmuş olmalarına karşın şizofreni hastası 2 kızın burada bulunmasının sıkıntı yarattığının saptandığı, bu kızların bir rehabilitasyon merkezine gönderilmelerinin daha uygun olacağı yönündeki düşünceyle durumun Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’ne yazı gönderildiği bildirildi.

"KENT MERKEZİ ÇAMURDAN GEÇİLMİYOR"
Kurul üyesi CHP İl başkanı Niyazi Ergin Gökçe, toplantı sırasında kent merkezinde çamurdan geçilmez halde olduğu buranın belediye tarafından temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Kurul üyesi Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, bu konunun kendi gündemlerinde de olduğunı ve Park ve Bahçeler müdürlüğü’ne gerekli talimatların verildiğinı, kent merkezini temizleyeceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız