SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnsan Hakları Kurulu'na ''Radar'' Şikayeti!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl İnsan Hakları Kurulu'nda, trafikte radar uygulamalarında haksızlık yapıldığı ve radarların kör noktalara konularak vatandaşların yanıltıldığı iddiaları tartışıldı.

Malatya İnsan Hakları İl Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Abdullah Küçük Başkanlığında Valilik Salonu'nda yapıldı.

Son oturumda, bir önceki toplantıda, bazı kurul üyelerinin trafikte radarların kör noktalara ve vatandaşları yanıltıcı noktalara konularak, vatandaşlara haksız yere ceza kesildiği iddiası üzerine Trafik Şube Müdürü Hakan Yılmaz'ın konu hakkında görüşü soruldu.

Toplantıda konuşulan bu konu tutanağa şu şekilde geçildi:

"Trafikte radar uygulamaları ile ilgili olarak Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü toplantıya davet edilmiştir. Trafik Şube Müdürü, yapılan radar uygulamalarının daha önceki yıllarda meydana gelen trafik kazalarına ait istatistikler göz önüne alınarak kazaların en çok olduğu ölü noktalarda kazaları önlemek adına yapıldığını, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen genelgeler doğrultusunda Malatya merkez de 5 yerde radar uygulamaları yapıldığını, uygulama yaparken uyarıcı levhaların konularak sürücülerin uyarılmaya çalışıldığını şeklinde kurul üyelerine aydınlatıcı bilgiler verilmiştir."

Bu arada, toplantıda karakol ve nezarethanelerin denetlenmesi için Vali Yardımcısı Abdullah Küçük'ün başkanlığında Baro Temsilcisi Av. Erkan Amanat, Tabipler Odası Temsilcisi Alaaddin Ayaz ve Yazıişleri Müdürü Durmuş Doğan tarafından denetleme heyeti oluşturulduğu bildirildi.

FOTO: G.Arşiv..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız