SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnsan Hakları Kurulu'na Şikayetler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği İnsan Hakları İl Kurulu'nun yapılan toplantısında, kurula gelen şikayetler arasında ilginç konular yer aldı. Üniversite hattında çalışan midibüslerin fazla yolcu taşıması, TÖTM'de tedavi görürken ölen Bağ-Kur'lu hastanın yakınından senet alınıp hemen ödeme talebi, Küçük çocuklara kafelerde "borca" oyun oynatılması, Reisine "hırsızlık suçlaması yapıldığı öne sürülen" ailenin sıkıntıları kurulun son toplantısında ele alındı.

Malatya Valiliği İnsan Hakları İl Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Abdullah Küçük başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda Valilik Yazı İşleri Müdürü Durmuş Doğan, kurula gönderilen şikayetler hakkında bilgiler verdi. Doğan, e-mail aracılığı ile kurula gönderilen bir dilekçede, İnönü Üniversitesi güzergahında çalışan midibüslerin fazla yolcu taşıdıklarına dair şikayette bulunulduğunu aktardı. Doğan, Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne yaptırılan incelemede, üniversite hattında çalışan midibüslerin tamamının oturarak 23 ve ayakta 17 olmak üzere toplam 40 yolcu kapasiteli olduğu, bu güzergahta trafik ekiplerinin sürekli denetimde bulunduğu ve fazla yolcu taşıyanlara ceza kesildiğinin bildirildiğini aktardı.

Doğan, kurulun sokaktaki bir kutusuna bırakılan isimsiz ve imzasız şikayet dilekçesinde ise, internet kafelerde küçük yaştaki çocuklara borca oyun oynatıldığı ve bu şekilde çocuklara kötü uygulamaların yaptırıldığı, kafe çevrelerinde uygunsuz durumların yaşandığı, 15 yaşından küçük çocukların buralara alınmaması gerektiği şeklindeki iddiaların yer aldığı belirtti. Doğan, dilekçenin araştırma yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildiğini belirtti.

Doğan, İnsan Hakları Kurulu'na S.K. isimli vatandaş tarafından gönderilen dilekçede, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi görmekte olan annesinin kısa bir süre önce vefat ettiği ve annesinin BAĞ-KUR mükellefi olduğundan giderlerin BAĞ-KUR tarafından ödenmesi gerektiği, ancak Tıp Merkezi'nin kendisine senet imzalattığını ve hemen ödemenin yapılmasının istendiğini iddialarında bulunduğunu kaydetti. Doğan, bu dilekçenin de Turgut Özal Tıp Merkezi ile BAĞ-KUR İl Müdürlüğü'ne gönderildiğini ve cevap beklendiğini kaydetti.

İnsan Hakları Kurulu'na gönderilen bir başka dilekçede ise, S.İ. adlı kadın, eşinin el arabası çaldığı gerekçesiyle polisler tarafından gözaltına alındığını ve eşini gözaltına alan polislerin komşularına eşinin hırsızlık yaptığını söylemelerinden dolayı ev sahibinin kendilerini çıkartmak istediğini iddia ettiği belirtildi. Bu şikayet üzerine Emniyet Müdürlüğü'nce yaptırılan inceleme ve araştırmada, iddiaların asılsız olduğunun belirtildiği kaydedildi.

Öte yandan, Vali Yardımcısı Abdullah Küçük, Karakol ve Nezarethaneleri Denetleme Komisyonu'nun çalışmalara başladığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız