SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı

0
Güncellendi - 2017-03-17 23:17:02
İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. ve İŞ-KUR Malatya İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, Malatya Valiliği tarafından koordine edilen, TSO ve İnönü Üniversitesinin de destek verdiği 6’ncı İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı  açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağında bulunan Sanat Merkezi Fuaye alanında düzenlenen Fuar açılış törenine Vali Mustafa Toprak, Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Milli Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı, İş-Kur Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fatih Ilıcak, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçicek, Kültür AŞ Genel Müdürü Sabri Akın, İş-Kur Malatya Şube Müdürü Vahap Toman, Kamu Kurum ve Kuruluşu Yetkilileri, STK Temsilcileri ile Meslek Lisesi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının açılış konuşmasını yapan İş-Kur Malatya İl Müdürü Vahap Toman, “Fuarımızın temel amacı ilimizdeki işgücünü arz edenle işgücünü talep edenleri buluşturmaktır. Bu yıl 6.sının açılışını yapacağımız İnsan Kaynakları ve istihdam Fuarının çalışma hayatındaki milli seferberliğe önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. bu organizasyonda emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

TSO Başkan Vekili Fatih Ilıcak, “İstihdam seferberliği kapsamında Malatyalı iş adamları olarak 2017 yılı içerisinde 11 bin istihdam çalışması yapacağız. Biz işveren kalifiye eleman bulma noktasında çok ciddi sıkıntılar içerisindeyiz. Türkiye’nin ana sorunlarından bir tanesi işsizlikten çok iş beğenmeme var. Bu fuarın Malatya’mıza Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçicek de yaptığı konuşmada, “İstihdam fuarları Kamu Kurumlarını, Üniversiteleri, Eğitim Kurumlarını, Milli Eğitim Camiasını, İş Dünyasını, çalışma hayatını bir araya getiren arz ve talebi bir araya getiren kim ne istiyor hangi nitelikte insan istiyor onun ortaya çıktığı etkinliklerdir. Bu anlamda bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İş-Kur Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, İstihdam Fuarının Malatya ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun selamlarını sizlere iletmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında gerek Kurum ve Kuruluşlarında, Sivil Toplum Kuruluşlarında ve Kamuoyunda yoğun bir şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Malatyalı iş adamlarımızda bu seferberliğe katkı sunacaklarını belirttiler. Bu çerçevede bu yıl 6. sı düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açılışında Malatya’da bulunmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. İstihdam Fuarının Malatya’mıza ve Türkiye’mize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yoğun programları nedeniyle törene katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın selamlarını ileten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Düzenlemiş olduğumuz istihdam Fuarı Malatya’daki işgücünü arz edenler ile işgücünü talep edenleri buluşturmak ve mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanmaktadır. ‘Bu Fuarda İş Var’ sloganı ile düzenlediğimiz fuarımıza destek veren 45 firma nitelikli işgücü için stant açtı. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarımız 18 Mart tarihine kadar açık olacaktır. Malatya’da en büyük istihdam sağlayan kuruluşların başında Malatya Büyükşehir Belediyesi geliyor 5 bin çalışanımız var. Hükümetimizin bu anlamda çok ciddi ve güzel çalışmaları var. İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın anlayışını benimsemiş durumdayız. İstihdam alanında ilimizde güzel gelişmeler olacağına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu İstihdam Seferberliğine katkı sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak uluslararası ve ulusal alanda birçok fuar gerçekleştiriyoruz. Bu fuarımızın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, “Malatya fuarlar açısından önemlidir. Fuarlar kenti olma noktasında emin adımlarla yürüyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesine bu gibi fuarlarla tüm tarafları bir araya topladıkları, ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sundukları için teşekkür ediyorum.

Bir ülkenin gücünü ekonomik ve sosyal alandaki gücü göstermektedir. Ekonomik ve sosyal gücü ortaya çıkaran en önemli faktör insan kaynaklarının iyi bir şekilde yetişmesi ve yetiştirilmesidir. Yetişen bu insan gücünün ilgili alanlarda ülkeyi ekonomik ve sosyal büyümede başarıya götürecektir. İstihdamda arz edenler ve talep edenlerin birlikte meramlarını gerçekleştirebilecek bir noktaya gelmemiz gerekiyor. 6. Malatya İnsan Kaynakları ve İstihdam fuarının tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde ayrıca fuara katılan firmalara plaket takdimi yapılırken, törene katılanlar hep birlikte standları gezdiler.

İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, 18 Mart Cumartesi gününe kadar vatandaşların ziyaretine açık kalacak.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyam için (7 yıl önce)
    Sayın Valim Allah sizden razı olsun. Malatyamız için güzel işler yapmak için çabalıyor ve gerçekleştiryorsunuz. Sayın Valim Türkiyede hızlı tren gitgide yaygınlaşıyor.Hızlı trenlerin bakımı ya da sorunları mutlaka olur. Doğuda da Malatyamızda istihdam içinde ekonomimiz içinde iyi olur.Malatyamızda vagon onarım fabrikasını ayağa kaldırmak için sizin uğraşmanızı ve bu konuyu çözüme kavuşturmanızı çok istiyoruz.Yani Malatyamıza dev bir yatırım yapmanızı istiyoruz. Malatyalı olarak sizi takip ediyor sizi çok seviyoruz.
    0
    0
    Yanıtla