SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsan Odaklı Belediyecilik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:08:22
A- A+ PAYLAŞ

Taksicileri ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, taksi duraklarında bir tuvaletin dahi bulunmamasına tepki göstererek, “Bunların hepsini değiştireceğiz. Tüm çalışmalarımız insan odaklı olacak” dedi. 

Beraberinde CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ile birlikte kent merkezindeki taksi duraklarını gezen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, esnaflarla sohbet etti. 

“TUVALETİMİZ BİLE YOK”

Sorunlarını anlatan taksiciler, başta taksi duraklarındaki kulübeler olmak üzere çok sayıda problemleri olduğunu söylediler. Küçük olan kulübelerde tuvalet bulunmadığı için sıkıntı yaşadıklarını anlatan taksici esnafları, “İhtiyacımızı karşılamak için yakındaki camilerin tuvaletlerini kullanıyoruz. Taksi duraklarının planlamasında da sorunlar var. Bazı duraklar birbirine çok yakınken, bazı yerlerde ise hiç durak bulunmuyor” dediler.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise Malatya’da kent planlamasının her bakımdan sorunlu olduğunu belirterek, “İmar uygulamalarında büyük sorunlar var. Trafik, yanlış uygulamalar sonucunda arapsaçına çevrilmiş. Taksi durakları da bu plansızlıktan payına düşeni alıyor. Malatya’nın neresine baksam sorun görüyorum” diye konuştu. 

BÖYLE TAKSİ DURAĞI OLMAZ

Belediye başkanı seçilmesi halinde Malatya’yı her yönüyle yeniden planlayacaklarını belirten İnci, “Bu dar kulübelerde saatlerce zaman geçiriyorsunuz. Böyle taksi durağı olmaz. Bunların hepsini değiştireceğiz. İçinde tuvaleti, lavabosu olan geniş duraklar yapacağız. Kentteki trafik planlamasına paralel olarak taksi duraklarını da düzenleyeceğiz. Hiçbir taksici esnafın zor durumda kalmayacağı çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi. 

KAR ODAKLI DEĞİL, İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK

Belediyelerin kâr odaklı kuruluşlar olarak görülmemesi gerektiğini belirten CHP’li Hakan İnci, “Önce İnsan” felsefesiyle sosyal belediyeciliği hayata geçireceklerini vurgulayarak, “Tüm çalışmalarımız insan odaklı olacak. Malatya’yı odalarla, meslek birlikleriyle, sivil toplum örgütleriyle, esnaflarla, kısacası tüm vatandaşlarla birlikte yöneteceğiz” ifadelerini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız