SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnsan Olmanın Gereği..'

A- A+ PAYLAŞ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Malatya'daki engelli grupları Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret ettiler.

VALİYİ ZİYARET..
Valilikte gerçekleşen ziyarete Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, Yerel Gündem 21 Engelliler Grubu Başkanı Işıl Bengü, Özel Eğitim Rehabilitasyon Kurumları Derneği Temsilcisi İbrahim Çakır ve diğer ilgililer katıldı.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, nüfusun yüzde 12'sinin engelli olduğunun belirtildiğine dikkat çekerek, "Engellilere duyarlılık insan olmanın gereğidir. Asıl engel, insanın yüreğinde ve gönlünde sevgi özürlü olmasıdır" dedi. Daşöz, kamusal binalarda engellilere yardımcı olmak için çalışmalar yapıldığını dile getirerek valilik olarak başlattıkları Engellilere Akülü ve Tekerlekli Araç Kampanyası'na ilgi beklediklerini sözlerine ekledi.

AKIN'I ZİYARET..
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ve Yerel Gündem 21 Engelliler Platformu Temsilcisi Işıl Bengi bir grup engelli ile birlikte Belediye Başkanı Cemal Akın’ı makamında ziyaret ettiler.

Başkan Akın, diğer alanlarda olduğu gibi engellilere yönelik de çalışmalarının olduğunu belirterek, “Kaldırımlarda engellilere yönelik çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız münasebetiyle Türkiye Mahalli İdareler Derneği bize yılın Belediye Başkanı ödülünü verdi. Bu bizi fevkalade mutlu etti. Ancak yapılan hizmetleri hiçbir zaman yeterli bulmadık. Şehirlerimizi, kasabalarımızı, köylerimizi ve bütün yurdu engelsiz bir hale getirirsek, yani engellilerin de tümüyle istifade edebileceği hale getirirsek, o zaman görevimizi tamamlamış kabul edeceğiz. Malatya Belediyesi olarak sizlerle birlikte çalışacağız. Engelleri hep birlikte aşacağız."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız