SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsan Onuruna Leke Düşürüyor"

0
Güncellendi - 2017-09-16 01:42:25
A- A+ PAYLAŞ

Myanmar ordusunun, 25 Ağustos'tan bu yana "silahlı militanlarla mücadele" gerekçesiyle sürdürdüğü ve çok sayıda Arakanlı Müslüman'ın hayatını kaybettiği saldırılara Malatya’da STK’ların kadın kolları tarafından ortaklaşa düzenlenen eylemde tepki gösterildi. Arakanlı Müslümanlar için STK’ların ortak çalışması ile de kermes düzenlendi.

Cuma Namazı sonrasında Yeni Cami önünde düzenlenen açıklamaya destek vermek amacıyla, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, Sivil Toplum Kurumlarının başkan ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Malatya’daki  Kadın STK Temsilcileri ve gönüllüleri adına açıklamayı Şeyma Poyraz yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Arakan’da Müslüman kardeşlerimizin maruz kaldığı zulüm, bize bir kez daha öğretti ki Kabil’lerin ittifakı bütün dünyanın boğazına sarılmış durumdadır.  Bunun içinde Dünyanın gözüne baka baka Arakandaki Müslümanlara yönelik sistematik zulümlerini katliam hatta soykırım boyutuna taşımada sakınca görmüyorlar. Müslümanlara reva görülen bu zulüm karşısında dünyanın içine gömüldüğü sessizlik büyük bir utanç kaynağı olarak insan onuruna leke düşürüyor. Bizler dünyanın içinde bulunduğu bu kör, sağır, dilsiz tavrı onaylamıyor,  kazası olmayan bu hayatta şahitlik yapmak için var olduğumuzu biliyoruz.” denildi.

Eylem yapılan duaların ardından sona erdi.

Çalık ve beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Arakan Müslümanları için düzenlenen kermes alanını ziyaret etti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız