SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsan Onuruna Yakışır Bir Yer"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:44:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Beydağı Konaklama Tesisleri'nde (MABEK) fidan dikim töreni düzenlendi. 

Malatya Valiliği koordinasyonunda, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Suriyeli sığınmacıların kaldığı Malatya Beydağı Konaklama Tesisleri'nde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Yeni yapılan spor salonunda gerçekleştirilen fidan dikim töreni etkinliği saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Malatya Valisi Vasip Şahin, fidan dikme töreninde bir araya geldiklerini belirterek, MABEK'te şuana kadar 14 bin fidan dikildiğini kaydetti.

MABEK'in sadece Türkiye değil, dünyada standardı en yüksek kamplardan birisi olduğunu dile getiren Şahin, "Burayı sadece bir kamp ya da barınma merkezi olarak değil, aynı zamanda sizin için daha yaşanılabilir bir çevre haline getirmek istiyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz evlerinden, vatanlarından ayrılar. Bu boşluğu doldurmanın mümkün olmadığını biliyoruz. Ama burayı olabildiğince sizin evlerinizin, vatanınızın seviyesine ulaştırmaya çalışıyoruz. Temennimiz bir an önce Suriye'nin ve bölgemizin huzura kavuşarak, sizlerin vatanlarına tekrar ulaşmanızdır. O güne kadar sizler, bizlerin misafirisiniz. Elimizdeki bütün imkanları sizlerle paylaşıyoruz, paylaşmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Suriyeli Haldun El Yusuf, ağaçlara ve doğaya gerekli ihtimamı göstermek zorunda olduklarını ifade ederek, "Ağaçların bize verdiğini bizler de onlara vermeliyiz. Bu bir insanlık görevidir. Ağaçlara güzel bakıp, onları sulamalıyız" dedi.

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ise, MABEK ve Malatya'nın genelinde her yeri ağaçlandırmaya çalıştıklarını kaydederek, "Malatya'daki konteynır kent çok güzel olmuş. İnsanlık onuruna yakışır bir yer olmuş. Bundan dolayı Sayın Valimiz ve ekibine teşekkür ediyoruz. Ülkemizin büyüklüğünü hissettiğimizden dolayı da ayrıca gururluyuz. Allah ülkemize ve milletimize zeval vermesin" diye konuştu.

SURİYELİ ÇOCUKLAR BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Fidan dikim töreninde daha sonra Kazım Karabekir Ortaokulu Halk Oyunları ekibi, halk oyunları gösterisi sundu.

Halk oyunları gösterisinin ardından MABEK Okulu'nda eğitim gören Suriyeli öğrenciler İstiklal Marşı'nı okudu. MABEK 6. sınıf öğrencisi Abdülhamit Bakır, Orman adlı şiiri okurken, Henan El Ahmed, Nedva El Ali, Neme El Kasım ve Merve El Satı, 'Ağaçlar da Birer Yurttaş' adlı şiiri okudular.

Spor salonundaki etkinlik, Suriyeli çocukların, seslendirdikleri Türkçe şarkılarla sona erdi. Suriyeli çocuklar, protokol üyelerinden büyük alkış aldı.

Etkinlikte daha sonra fidan dikimi gerçekleştirilirken, Vali Vasip Şahin, Suriyeli vatandaşların sorunlarını da dinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız