SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnsan Yüzü' Sırtlı Örümcek

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:21:36
'İnsan Yüzü' Sırtlı Örümcek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da sırtı insan yüzünü andıran örümcek görenleri şaşkına çevirdi.

Malatya merkezdeki Fırat Mahallesi Erenler Sokakta görülen örümceğin sarı renkte olduğu ve boyunun ise yaklaşık 1 santimetre olduğu öğrenildi. Mahalle sakinlerince cep telefonu ile çekilen örümceğin fotoğrafında, sırt kısmındaki göz ve kaşa benzeyen şekiller rahatça görülebiliyor.

Halk arasında 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen ve "Thomisus onustus" olarak tanımlanan örümcek türü Malatya'da 2008 yılının Mayıs ayında da görülmüştü.

Nerelerde Yaşıyorlar?..

'İnsan yüzlü örümcekler', çicek üzerinde pusuya yatarak,  genellikler bal arısı ve iri sinekleri av olarak seçerler. Aynı zamanda kuru yamaçlarda, kuru otluk alanlar gibi sıcak yerlerde yaşarlar.  Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'yı içine alan Palearktik bölgeye yayılmışlardır.

Birinci Fotoğraf : Erenler Sokakta çekilen örümcek

Kaynak : Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız