SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsani Amaçla Gittik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:54:07
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Suriye’deki görüşmelerden olumlu sonuç almayı beklediklerini söyledi.

CHP Malatya İl Teşkilatı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Suriye’deki görüşmelerden olumlu sonuçlar beklediklerini ifade eden Pavey, “Biz arkadaşlarımızla birlikte barış aktivisti olarak Suriye’ye gittik. Her türlü barış çabası için gittik. Bir insanı kurtarmak için bile en büyük çabaya değerdir. Bu anlamda hepimiz görüşmeler yaptık. Barışa katkı için yaptığımız bu görüşmelerin sonuçlarını çok yakında alacağımızı ümit ediyoruz. Esma Esad’la da bu konuda görüştük. Savaş ve kadını değerlendirmek için, gelecek için neler yapılabileceğini değerlendirmek için ve bu çabalarımız karşılığında nasıl katkılar sunulabileceğini görme için görüşme yaptık. Çok umutluyum. Bunu hep beraber göreceğiz. Umarım bu çabalarımızın sonuçlarını alırız. Biz gazeteciler ve insani yardım görevlileri için gittik. Son derece insani bir amaçla gittik. Bu çabalarımızın sonucunu olumlu almayı bekliyoruz” dedi.

Esma Esad ile sürece nasıl katkıda bulunulabileceği konusunda görüştüklerini kaydeden Pavey, “Ben daha yeni sınır kapısından geçerken Suriyeli kadınlar yolun kenarında savaş bitsin diye dua ediyorlardı. Ben bunu gördükten sonra her türlü çabaya değeceğini düşünüyorum. Esma Esad’la da bu nedenle görüştük. Umarım çabalarımızın karşılığını çok yakında alacağız” diye konuştu.

Pavey, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP heyetinin Suriye’ye gitmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise, “Biz oraya aile tatiline gitmedik, barış katkısı sunmaya gittik. Barış çabaları, savaştan mağdur olan insanları kurtarma çabaları ne zamandan beri suç oldu? Ayrıca diktatörlüğü desteklemekle yapılan saldırılar havada kalacaktır çünkü hayatlarımız ortada. Hayatlarımız mesajlarımızdır. Oraya tamamıyla insani çabalarla gittiğimiz herkesin bilgisi dahilindedir. Dolayısıyla Başbakandan izin almadığımız için özür dileyemeyeceğim” cevabını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız