SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanı İncitmemeliyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:00:00
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu 2013-2014 eğitim yılının açılışı yapıldı.

Polis Meslek Yüksekokulu’nun salonunda yapılan eğitim yılı açılış törenine; Vali Vasip Şahin, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın, 7. Ana Jet Üs Komutanlığı Tuğgeneral Atilla Darendeli, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Künkül, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak, Malatya PMYO Müdürü Sıtkı Akgül, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Vasip Şahin, “Polislik disiplini biraz daha ön plana alan bir meslek. Çünkü doğrudan insan haklarını ve insan özgürlüklerini ilgilendiriyor. Dolayısıyla burada yetki kullanırken, o yetkinin sınırlarının iyi belirlenmiş olması hukuk devletinin de bir başka gereğidir” dedi.

Vali Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnsana hizmet ediyoruz, o insan aslında bizim annemiz, babamız, bizim kardeşimiz, bizim evlatlarımız ya da akrabalarımız veya komşularımız. Dolayısıyla biz insana hizmet ederken, onun incinmesinin aslında bizi de incitebileceğini bizimde aslında onun incindiği yerde huzurlu olamayacağımızı düşünerek, yani insanı işin merkezine koyarak ve onunu mutluluğunu hedefleyerek görev yapmalıyız. Tabi ki bu görev yapılırken, suçlunun yakasına yapışılması da ayrı bir görevdir, o görevinde zaten tamamlayıcısıdır. İnsanları rahat ettirebilmeniz için onları rahatsız eden unsurları da ayıklamanız gerekir. İnce bir çizgide yürütülmesi gereken bir görev. İnsanların en az kendimiz kadar bu ülkede hak ve hürriyete sahip olduğunu, en az kendimiz kadar şerefli olduğunu düşünürsek, o ince ayrıntıyı, o ince çizgiyi korumada çok daha rahat hareket ederiz. Ben bu iki yıllık dönemde bunun sizlere iyi verildiğini müfredatınızdan biliyorum. Ama bu bir davranış şekli olmadıkça 2 yıl sonra unutulabilir. Sizin en çok üzerinde durmanız gereken hususta bunun bir davranış şekline dönüştürmektir.”

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu’nun 400 öğrencisi ile 13. dönem eğitim ve öğretimine başladığını belirten Polis MYO Müdürü Sıtkı Akgül, “Bu faaliyetimiz okulumuz kadrosunda görevli ve İnönü üniversitesinde görevli toplam 50 deneyimli öğretim görevlisi tarafından yürütülecektir. Meslek Yüksekokulumuzun kapasitesinin bin kişiye çıkarılması projesi ile alakalı bütçeye gerekli ödenekler sağlanmış ve mimari proje çalışmaları bitmiş olup, idare çalışmalar sonucunda kısa süre sonra ihalesi yapılacaktır” diye konuştu.

Akgül, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Öğrencilerimiz 2 yıllık eğitim sürelerince, hukukun üstünlüğüne yürekten bağlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına sadık, insan haklarına saygılı, mili birlik ve beraberliği özümsemiş, öğrencilerimiz, farklılıkları çatışmanın, ayrışmanın ve gerilimin değil, toplumsal ve kültürel zenginliğimizin kaynağı olarak görecek, toplumun her bireyine eşit mesafede, adaletle ve hakkaniyetle davranacak ve yetkilerinin sadece hukuk kurallarından kaynaklandığını unutmayacak şekilde bir çağdaş Türk polisi olarak yetiştirilmektedir.”

Polis MYO’da yeni eğitim yılının ilk dersini Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak vererek, öğrencilere ‘Uluslararası Ceza Mahkemesini’ anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız