SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnsanın İç Mimarisi Güzel Ahlak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konulu bir konferans düzenlendi.

Malatya Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe; Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Abuzer Kabakaş, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numakn Örnek'in yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans öncesinde bir konuşma yapan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "İnsanların birbirlerini acımasızca katlettikleri, adeta cahiliye döneminde olduğu gibi neredeyse kadınların daha çok şiddet gördüğü, hemen her geçen gün bir kadının hunharca öldürüldüğü, çocukların ırzına geçildiği, insanlarımızın neredeyse insanlığını unutmaya yüz tuttuğu bu dönemde; Hz. Peygamber ve onun merhamet eğitimi konusu belirlenmiş ve bu konu çerçevesinde paneller, konferanslar düzenlenmiştir" dedi.

Gül'ün konuşmasının ardından Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, katılımcılara konferans verdi. Ateş, konferansta yaptığı konuşmada, "Selimiye Camii'nin bir dış mimarisi var, sizleri hayran bırakıyor. İnsanın da bir dış mimarisi var. İnsan da yaratılanın en güzeli. Kendisine aynada baktığı zaman beğenmeyen var mı? Herkes kendini beğeniyor. İnsanın yaratılışında altın oran hesabı olduğunu söylüyor bilginler. Gözlerin arası, dudakla burnun arası, burnun uzunluğu, her şeyimiz bir orantıya sahiptir. Bizim dış mimarimiz çok mükemmel. Selimiye'nin dış mimarisi gibi bizim dış mimarimiz de güzel. Ama Selimiye'nin içine giriyorsunuz, orada bir de iç mimari var. Orada yine güzellikler var. Hayranlık duyuyorsunuz. İnsanın da Selimiye'nin iç mimarisi gibi bir iç mimarisi vardır. İnsanın iç mimarisi de güzel ahlakıdır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız