SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnsanın Ufku Genişliyor'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Akçadağ ilçesi Bayramuşağı Köyü Mera Islah ve Amenajman Projesi'nin açılışı için tören yapıldı.

Karacadağ yaylasında düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldılar. Mera tespit çalışmalarının yüzde 95'lik kısmının tamamlandığını söyleyen Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, "50 yıl önce 40 milyon dekar olan mera alanı, Türkiye'nin 10 bin, 12 bin hektarı gitmiş durumda. Bunun içinde mera kanunu uygulanmaktadır. Malatya'da 2 milyon dekar yaklaşık mera tespiti yapılmıştır. Ve mera tespit çalışmaları yüzde 95 oranında bitirilmiştir. Yüzde 5'lik kısımda mahkemelik veya senetlerle tespit edilemeyen meralardır" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, "İnsanlar yükseklere çıkınca değişik duygulara giriyor. Ufku gelişiyor. 2 bin 190 metrede saygı duruşu ve İstiklal Marşını söylemek ayrı bir heyecan verdi. Ülkemiz, vatanımız, ne kadar önemli ne gibi güzellikleri, potansiyellerimiz var. Bir taraftan da değerlendiremediğimiz potansiyelimiz için üzüntü duyuyorum. Buraları görünce yayla, mera ve hayvancılık geliyor. Hayvancılığımız yeterince ileri gitmemesinden ki baş neden, yem maliyetleridir. Bizlere düşen hepimize düşen görevler öncelikle bu meralarımızı en ucuz yem kaynağı olarak korunması, geliştirilmesi ve geleceğe taşımaktır” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra meranın açılışı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız