SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnsanın Yüzü Kızarır'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:06:22
'İnsanın Yüzü Kızarır'
A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, partili yöneticilerle birlikte Eski Devlet Hastanesi’nin önünde basın açıklaması yaptı. 

Kiraz, Malatya’nın TOKİ için rant kapısı olmaya devam ettiğini ve rantın sınırının da her geçen gün yükseldiğini ve arttığını belirterek, “Kamuoyunun bildiği gibi 2 hastane TOKİ’ye verilerek yerine tek hastane yapıldı. Bu hastanelerden birisi Devlet Hastanesi, diğeri de Beydağı Devlet Hastanesi'ydi. Daha önce Beydağı Devlet Hastanesi’nin imar planında değişiklik yapıldı. İmar planında sağlık alanı olarak görülen alan, imar değişikliği ile birlikte konut alanı ve ticari alan olarak yen bir yapılanmaya gidildi. Yine burada yoğunluk arttırıldı. TOKİ’ye ciddi bir rant sağlandı. Biz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bir itirazda bulunduk. Ancak aylar geçmesine rağmen bize bir cevap verilmedi. Yine yıllardır Devlet Hastanesi olarak kullanılan alanda da imar değişikliği yapılarak, buradaki rant biraz daha fazla. Konut ve ticari alana açıldı. Aynı zamanda bu alanın yoğunluğu arttırıldı. Beydağı Hastanesi’nde rant 2.5 kat iken, burada rant 3 kata çıktı. Rantın da bir sınırının olması gerekiyor. İnsanın bu rantı verirken biraz yüzünün kızarması gerekir” diye konuştu.

Kiraz, “Battalgazi 300 bin nüfuslu ve bu ilçede hastanede bırakılmadı. Sağlıkta devrimden bahsedenler öncelikle 300 nüfuslu bu ilçenin bu ayıptan kurtarılması gerekiyor. AK Partili yönetici ve milletvekilleri ‘Burası TOKİ’ye devredildi, geri dönüş yok’ diyorlar. Peki Uşak’ta ne oldu? Hiç baktılar mı, gördüler mi, ders aldılar mı? Uşak’ta SSK Hastanesi, hastane yapımı karşılığında TOKİ’ye devredilmişti. Oradaki AKP’li milletvekillerinin girişimleri sonucunda oradaki hastane TOKİ’den alındı ve Uşaklıların hizmetine sunuldu. Bu iptal için çaba harcayan Uşak AKP Milletvekili İsmail Güneş’tir. O milletvekili TOKİ’den yana değil, o milletvekili ranttan yana olmadı. Kendi halkının Uşaklıların yanında oldu. Peki bizim AKP’li milletvekilleri neden yana oldu? Uşak’ınki milletvekili de, bizim AKP milletvekilleri ne acaba? Malatya’yı cezalandırmayı bırakın, artık buna bir son verin. Malatya Büyükşehir Belediyesi, imar planındaki değişikliğe karşı itirazda bulunsun, böyle bir cesareti göstersin” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız