SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ravcı: "İnsanlar Bazı Gerçekleri Bilmiyorlar"

0
Güncellendi - 2016-04-21 16:47:47
Ravcı:
A- A+ PAYLAŞ

Alima Yeni Malatyaspor’un Sportif Direktörü Ali Ravcı, “Küçükte olsa, yüzde 10,20 ya da 1’de olsa Play-Off hedefimiz devam ediyor. Bu demek değildir ki biz kalan maçlarımızı es geçeceğiz ya da çıkıp oynamayacağız anlamına gelmez. Sonuna kadar kovalayacağız” dedi.

Ravcı, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Altınordu karşılaşmasında takımın iyi bir futbol ortaya koyamadığını ifade eden Ravcı, sahalarında kaybettikleri için üzgün olduklarını belirtti.

“HERKESTEN DAHA ÇOK KAZANMAK İSTİYORUZ”

Ravcı, Altınordu maçında galip gelmeleri halinde Play-Off şanslarını yüzde olarak daha artırma gibi bir durumun olduğunu ancak maçı kaybettiklerini ve bunun için üzgün olduklarını ifade etti.

Altınordu karşısında aldıkları mağlubiyetten dolayı taraftarlardan özür dileyen Ravcı, “Kazanmayı herkesten çok biz istiyoruz. Bunu herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor. Oyuncularımız, yönetim ve teknik heyet, herkesten daha çok kazanmayı istiyor” dedi.

Ravcı, Altınordu karşısında tempolarının düşük olduğunu ve iyi oynayamadıklarını belirterek, “Diğer maçlar gibi değildi, tempomuz çok düşüktü. Mücadele yönünden biraz daha eksik kaldık. Altınordu takımı da genç ve dinamik bir kadroya sahip. Neticede yenildik ve bundan dolayı üzgünüz” diye konuştu.

“PLAY-OFF HEDEFİMİZ DEVAM EDİYOR”

Altınordu maç sonrası yapılan yorum ve eleştirilerin kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Ravcı, şunları söyledi: “Bu takımın başarılı olmasını herkesten çok biz istiyoruz. Bir maç kaybettik diye çok fazla spekülasyonlar üretildi. Ok fazla yorum yapıldı. Biz daha önce de hem iç saha hem de deplasmanda maç kaybettik. Gerçek olan şu ki, biz ligde kalma hedefiyle bu lige girdik. Öncesinde ne Play-Off ne de şampiyonluk hedefimiz yoktu. Fakat oynadığımız maçlar ve şartlar bizi bu duruma getirdi. Bu takım 40 puanı buldu. Kendi açımızdan öncelikli hedefimizi yakaladık. Ama küçükte olsa, yüzde 10,20 ya da 1’de lsa Play-Off hedefimiz devam ediyor. Bu deme değildir ki biz kalan maçlarımızı es geçeceğiz ya da çıkıp oynamayacağız anlamına gelmez. Sonuna kadar kovalayacağız.”

Takımdaki futbolculara güvendiklerini ve inandıklarını kaydeden Ravcı, en zor ve kritik dönemlerde bile futbolcuların aslanlar gibi mücadele ettiklerini belirtti.

Ravcı, yürekli ve karakterli bir futbolcu grubuna sahip olduklarına dikkat çekerek, “Bugüne kadar oyuncularımız hakkındaki düşüncelerimiz buydu. Kaybettiğimiz ve bundan sonra kalan maçlarda da biz oyuncularımıza inandık ve güvendik. Bundan sonra kalan 4 maçımızı en iyi şekilde oynayıp, ligi tamamlamaya çalışacağız” dedi.

“FUTBOLDA ELEŞTİRİ HER ZAMAN OLACAKTIR”

Ravcı, futbolda eleştirinin her zaman olacağını ve eleştirilere her zaman açık olduklarını ifade etti.

Eleştirilere kendilerine ışık tuttuğu ve bel altı olmadığını sürece açık olduklarını dile getiren Ravcı, “Eleştiriler yapıcı olduğu sürece başımızın üzerinde yeri var. Biz dört dörtlük değiliz, hata yapıyoruz. Fakat kriz yönetimine gelince biz bu işin içerisinden geldik. Bugüne kadar her takımda olduğu gibi bir takım sorunlar yaşadık ve bunların üstesinden gelmeyi bildik. Dışarıda kimse işkembeden atmasın. Kimse bizim burada neler yaptığımızı görmemezlikten gelmesin. En çok kızdığımız, üzüldüğümüz noktada budur. Biz krizleri yönetmesini de iyi biliriz. Futbolda neyin ne olması gerektiğini, takım içerisinde nelerin yapılmasını gerektiğini de belki o konuşan insanlardan çok daha iyi biliriz” şeklinde konuştu.

“KİMSE SABRIMIZI SINAMASIN”

Ravcı, Türkiye’de her takım maddi sorunların yaşandığına dikkat çekerek, 20, 30 hatta 40 milyon TL borcu olan takımların olduğunu anlattı.

Takım olarak dönem dönem maddi sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Ravcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkanımız ve yönetimimiz bir çaba içerisine girdiler. Ellerinden geleni yamaya çalıştılar. Aksamalar oldu. Bizde oyuncularımızla konuştuk ve bu aksamaların hallolacağını anlattık. İnsanlar bazı gerçekleri bilmiyorlar. Ben iki senedir bu görevdeyim ve geldiğimden beri yaptıklarımız ortada. Bunları tekrar anlatmaya gere yok. Kendimizi de başarılı addediyoruz. İki sene içerisinde Play-Off oynadık, bu takım şampiyon oldu, bu sene ligde kalma hedefini tutturduk. Kim bize başarısız diyebilir ki? Dört dörtlük değiliz, bizimde sıkıntılarımız olacak. Ama bunları en asgari seviyeye düşürmeye çalışıyoruz. Bazı gerçekleri görmezden geliyorlar. Art niyetli olanlar ve olmayanlar var. Bizde insanız ve bizimde bir sabrımız var. Kimse sabrımızı sınamasın. Art niyetli inanların toplum içerisinde hiçbir zaman rencide olmasını istemedik. Bu kişiliğimize, karakterimize yakışmaz. Art niyetli olanlar şunu düşünsünler; bizden 2-3 kat büyük bütçeyle lige girmiş, hedefi şampiyonluk olan takımlar var ve durumları ortada. Biz, eldeki mevcut imkanlarla, bütçemiz ve karakterli futbolcu topluluğuyla çok güzel işler yaptığımızı ve başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Sosyal medya ve televizyonlarda kimse ahkam kesmesin. Bazı şeyleri sabredip, kulağımızı tıkayıp, görmezden geliyoruz. Ama bu değil ki çıkıp konuşmayacağız. Herkese verecek cevabımız ve söyleyecek sözümüz var. Kulübün menfaati için burada bulunuyorum. Geçmişte yaptıklarımız da, nasip olursa gelecekte yapacaklarımızın garantisidir.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ABDULLAH YILMAZ (7 yıl önce)
    ALİ RAVCI KİMSE BABASININ HAYRINA İŞ YAPMIYOR.BİLMİYORUM KULÜPTEN NEKADAR MAAŞ ALIYORSUN....YAPACAĞIN İŞ İÇİN PARA ALIYORSUN.YAPAMAYACAKSAN ZATEN DURMAK NAMERTLİKTİR...YENİMALTAYASPOR BUNDAN FAZLA PUAN ALMASADA BU LİGDE KALSIN YETER...
    0
    0
    Yanıtla
  • basri terece (8 yıl önce)
    Ali Ravcı saçmalamış
    0
    0
    Yanıtla
  • suat (8 yıl önce)
    başkana ve yönetime hiç bir sözüm yok... ama... futbolculardan üç dört tanesi hariç, diğerleri galip gelmek için oynamadı... oynuyor gibi göründüler ama oynamadılar...beyefendiler pirimlerini alamamışlar.. bütün kulüplerin maddi sıkıntısı var... malatyasporumuz da kimsenin parası kalmaz... bunu bilsinler..
    0
    0
    Yanıtla