SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanlar DDK İle Aynı Kanaatte"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:02:31
A- A+ PAYLAŞ
AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatına ilişkin hazırladığı raporla ilgili, ''Şu anda Anadolu insanının kanaati ile Devlet Denetleme Kurulu üyelerinin kanaatleri aynı istikamette'' dedi. 
     
Milletvekili Cemal Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turgut Özal'ın Malatyalı olduğunu hatırlatarak, amcasıyla Özal'ın babasının yakın dost olduğuna değindi. 
     
Özal'ın kardeşi Korkut Özal'ı yakından tanıdığını belirten Akın, rahmetli Turgut Özal'ı da Malatya'ya gelip gidişleri münasebetiyle tanıma imkanı olduğunu söyledi. 
     
Turgut Özal'ı, Cumhurbaşkanı olarak Malatya'ya geldiğinde, bir Anavatan Partisi mensubu olarak protokol gereği karşılayıp uğurladıklarını anlatan Akın, ''Onun dışında kendisiyle yakın bir hususiyetimiz olmadı. Sayın Korkut Özal beyle yakın çalıştık. Korkut bey, Demokrat Parti Genel Başkanı görevindeyken ben de genel başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Demokrat Parti Malatya İl Başkanlığı yaptım'' dedi. 
     
Özal'ın kardeşi Yusuf Bozkurt Özal ile de siyasi çalışmalarda birliktelikleri olduğunu ifade eden Akın, Anadolu insanının büyük çoğunluğunun Özal'ın bir ''suikasta'' kurban gittiği yönünde bir kanaati olduğunu belirterek, ''Bunu delillendirmemiz söz konusu değil. Cumhuriyet savcıları bunu açığa çıkaracaklardır'' diye konuştu. 
     
Akın, şu anda Anadolu insanın kanaati ile Devlet Denetleme Kurulu üyelerinin kanaatinin aynı istikamette olduğunu, bu konuda delilleri yargının ortaya koyacağını vurguladı. 
     
Raporu henüz incelemediğine dikkati çeken Akın, şunları söyledi: 
     
''Daha önce Sayın Korkut Özal da birçok açıklamasında, bu konuda cumhuriyet savcılığına ifade verdiğini, sohbetlerinde ve basın açıklamalarında bu konudaki kanaatlerini cumhuriyet savcılarına verdiğini söylüyordu. Korkut beyin bunu basınla da paylaştığını biliyorum. Konunun aslının ne olup olmadığı savcılarımız, mahkemelerimiz tarafından ortaya çıkarılır.'' 
     
Akın, mahkeme tarafından ortaya çıkarılmadan bu konu hakkında herhangi bir kanaat belirtmenin de isabetli olmayacağını söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız