SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanlar Kötümser Ama Toparlarız"

0
Güncellendi - 2017-09-18 19:11:09
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un sportif direktörü Ali Ravcı, “Biz bu kulüpte daha önceki dönemlerde de çok sıkıntılı günler yaşadık. Çok şükür hepsinin üstesinden gelmesini bildik. Yine kötü günler yaşıyoruz ama çokta kötü değil, insanlar biraz fazla kötümser bakıyor. Daha henüz ligin beşinci haftasındayız, toparlarız” dedi.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın istifasının ardından Bursaspor maçına takımın başında çıkan Ravcı, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulundu.

Ravcı, kötü bir hafta yaşadıklarını ifade ederek, “Hafta içerisinde Bursaspor maçına iki gün kala yaşadığımız malum olayı biliyorsunuz. Elimizden geldiği kadar takımı maça motive etmeye çalıştık” dedi.

“İNSANLAR KÖTÜMSER BAKIYOR AMA TOPARLARIZ”

Bursaspor karşısında talihsiz goller yediklerini ifade eden Ravcı, şunları söyledi: “Maça kötü başlamadık ama talihsiz goller yedik. Devreyi 1-0 kapatabilseydik ikinci yarı biraz daha farklı olabilirdi. O oldu bu oldu önemli değil, neticede yenildik. Gönül isterdi ki stadımızın açılış maçını güzel bir galibiyetle kapatalım. Bizim için kötü bir hafta oldu. Yeni Malatyaspor’un gerçek taraftarına bir özür borcumuz var. Biz bu kulüpte daha önceki dönemlerde de çok sıkıntılı günler yaşadık. Çok şükür hepsinin üstesinden gelmesini bildik. Yine kötü günler yaşıyoruz ama çokta kötü değil, insanlar biraz fazla kötümser bakıyor. Daha henüz ligin beşinci haftasındayız, toparlarız. İyi bir kadroya sahip olduğumuzu biliyoruz. Bursaspor maçında 4-0’dan sonra belki de tamamen abandone olacak 5-6 ya da 7’yi yiyecek takım, o zor psikoloji altında 2 tane gol atmasını bildi.”

“İNŞALLAH YENİ TEKNİK DİREKTÖR HAYIRLI OLUR”

Ravcı, futbolun her döneminde kulüplerde sancılı dönemlerin olabildiğine dikkat çekerek, “Bizde bu sancılı süreçlerden bir tanesini yaşıyoruz. Şimdi önümüzde İnegölspor ile oynayacağımız kupa, ardından da Kardemir Karabükspor ile oynayacağımız lig maçı var. Aralıksız çalışmalara devam ediyoruz” diye konuştu.

Teknik heyet noktasında görüşmelerin devam ettiğini belirten Ravcı, “Bugün veya yarın başkan ve yönetim kurulu bir karar verecek. Bunu hep birlikte göreceğiz. İnşallah gelecek olan teknik direktör Yeni Malatyaspor için hayırlı olur. Futbol şansıyla gelir” dedi.

“ZOR BİR LİGDE OYNUYORUZ, HAKEMLER DİKKAT ETSİNLER”

Ravcı, hiçbir mazeretin arkasına sığınmadıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mazeretlerin arkasına sığınmayız. Bunu bizi tanıyanlar iyi bilir. Açıklamalarımda hiçbir zaman mazeret sunmadım. Yenilgilerle ya da kötü gidişatlar alakalı mazeret üretmedik. Ama insanlar bu kötü gidişatın telaşına düştükleri için bazı nüansları da gözden kaçırıyorlar. Biz lig başladı beş hafta oldu, özellikle hakem hatalarından yakınıp durduk. Maalesef Bursaspor maçında da aynısını yaşadık. Mazeret olsun diye değil, insanlar buna da dikkat etsinler diye söylüyorum. Nasıl ki biz takım olarak kendimize bir çekidüzen vermemiz gerekiyorsa, buda bizim öz eleştirimizdir. Hakemlerden de rica ediyoruz, onlarda kendilerine bir çekidüzen versinler. Çünkü zor bir ligde oynuyoruz. Her puanın çok değerli olduğu bir ligde mücadele ediyoruz. Çaldıkları düdüklerle bir takımın kaderini belli etmesinler.”

“YANLIŞ VEYA DOĞRU NETİCEDE BİR KARAR VERİLDİ”

Ravcı, bir gazetecinin ‘Bursaspor maçı kadrosuna nasıl karar verildi?’ sorusuna, “Kadro bizim kendi seçimimizdi. İnsanların futbolda anlamadıkları şu var; hepinizin önüne bir A4 kağıdı versem, siz hangi oyuncuyu oynatıp oynatmama konusunda maçtan önce kararsız kalırsınız. Biriniz bir oyuncu, diğeriniz başka bir oyuncu oynatmaya çalışırsınız. Onun kararını çok fazla veremezsiniz. Birde elinizde hem sayı hem de kalite olarak iyi oyuncular varsa, bunun kararını teknik adam zor verir. Ama maçtan sonra maalesef herkes konuşuyor. ‘bu oyuncu niye oynadı, diğeri niye oynamadı’ diye maçtan sonra yorumlar yapılıyor. İnsanların maç bittikten sonra yorum yapmaları çok basit ama önemli olan maçtan önce bunun kararını verebilmek. Çünkü 10 yaşındaki çocuğu da çağırsan maçtan sonra bütün yorumları yapar. O yüzden öyle karar verildi. Yanlış veya doğru neticede bir karar verildi” yanıtını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • kernekliali (6 yıl önce)
    İstanbul eminönünde saat ve parfüm satan işportacı zencileri futbolcu diye tutup malatyaya getirmişler.Bizede yabancı transferi diye yutturmuşlar sanki.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (6 yıl önce)
    Yabancı transferlerin tamamı fos çıktı.Helede ısaam chaubike ile eski fenerli Dia evlere şenlik.3,ligde bile oynayacak futbolcular değil.Kalede Ertaç tam bir facia.kaleyi bulan her topu ağlarda gördü.Bir sürü gereksiz transfer yerine bir tane kaliteli kaleci alınsaydı daha iyi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • adiiyamanli Abizer (6 yıl önce)
    Ravcıda diraktör,Adil kınık ve Aziz yiğitde yorumcu gevrekte Başkan ve Belediye güdümlü takımda ne beklersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    Malatya spor başkanına biz seyircinin verdiği taktikle oynayacağız açıklamasını yaptırdın,helal olsun futbol tarihine geçtin,ortada gezen adı menecer(simsarların) getirdikleri ile lige girdin bence sen YOL SPOR a git orda ne oynarsan oyna bu şehrin yakasını bırakın artık.............
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (6 yıl önce)
    Kendi aldığı adamları Bursa maçında yedek bırakarak aslında kendi ipini çekti, kaleci fornella, barazite, Arjantinli aldığı adamlardır hepsi de yedek birde şu Mina'yı BJK elinden alan BABA Başkan adam rakip forveti her maç 2/3 gole katkı veriyor. BJK çok üzülmüştür. Adamı kaçırdık diye :)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferid (6 yıl önce)
    En guzel futbolu basaksehir oynuyor eger stadyumun dolmasini istiyorsak o tarz bir oyun oynamaliyiz takim boyle giderse yeni stad bos kalir yeni malatyaspor taraftarligin yeni dogan malatyali cocuklara sevdirmeliyiz her dogan 3buyukler taraftari olursa olmaz ornek trabzonspor trabzonlu olup baska takim tutan cak azdir bizimde o holda olmamiz gerekir takimin taraftar artirma programi olmasi lazim afisler reklamlarla yonlendirmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay yıldırım (6 yıl önce)
    Bu şehrin takımı destekleyeceğinden kimsenin şüphesi yok fakat Ali ravcının yaptığı transferlerin durumu ortada sen teknik direktör değilsin olamazsın adil gevrek neşter vuracaksa burdan başlasın aksi halde adil gevreği de ne belediye başkanı nede vekiller kurtarabilir sonuç olarak gelecek yıl Ptt 1.lig yolunu tutarız son pişmanlık fayda etmiyor ne yazıkki
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz Karaca (6 yıl önce)
    Bu yorumları nasıl yaparsınız hayret.Ali Ravcı üç yıldır görev yapıyor bu gün mü kötü oldu?Sanki hepiniz futbolun kitabını yazmışsınız da herşeye sallıyorsunuz.Sizi gidi iyi gün dostları.Bu çekememezlik haset niye?Bazı düşünceleri kişileri hedef alarak konuşmanın Ne faydası var
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram (6 yıl önce)
    Bu alı ravcı malatya sporun tapulu malı ya maliye bunu Demir baş yaz arkadaşlar herkes değişir bu değişmez bu anca konuşur başka icraat olmaz destek sağlam arkası sağlam olmasa bal lige bile gidemez
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    bu adam yöenetimde ve sorumluluk anlamında en samimi insan .yorum yapanlar istanbul takımın maclarından bu degerli kişiyi tanıyamamışlar.irfan buz gelecek her şey yoluna girecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Rizayi istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    Senden bir yol olmaz alayınız bırakın su takımıda belli başlı ınsanlar geldin yonetıme teknık heyete. artık yeter çapınız yetmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alaaddin (6 yıl önce)
    Ya ali ravci allah askina senin futbol gecmisin nedir.nasil bu takima sportif direktor oldun hala anlamiyom.ertugrul varken bakiyorum kendi basina telefon elinde ne antremani izliyon ne futbolcularla ne hocayla bi iletisimin var.super ligde oynayan takimin futbol direktoru boyle mi olur.kac defa antremanini izlemeye geldim takimi elin cebinde geziyon.yazik bu sehri bu kadar mi vizyonu olmayan insanlara emanet edecwgiz.cekin artik elinizi su takimin uzerinden.tasiyamayacaginiz sorumlulklari almayin uzerinize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertuğrul (6 yıl önce)
    Rıza Çalımbay hemen anlaşılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • ne geldiyse ertuğruldan geldi bence ertuğrul yorumun insallah tutmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    Biz tüm olumsuzluklara rağmen malatyasporumuz destekliyoruz amma eleştirimizde yapacağız. siz güven vermiyorsunuz ve size güvenmiyoruz. mesel bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Sademalatyali (6 yıl önce)
    Riza calimbay bu saat itibariyle bossssss
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (6 yıl önce)
    Kötümser bakan kimse yok bence bunlar gerçek sen takımın kimyasını bozdun ali ravcı demekki teknik direktörlük konuşmaya benzemiyor sonuç ortada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (6 yıl önce)
    Valla sen varken bu takımdan bi şey olmaz ... Averaj takımı olmaya devam.
    0
    0
    Yanıtla