SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnsanları Mağdur Etmeyeceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Belediye Başkan adayı Çakır, partisinin Yamaç Mahallesi'ndeki toplantısında, koltuk uğruna kentsel dönüşüm bölgesinde yaşayanları mağdur etmeyeceklerini söyledi.

AKP adayı Çakır'ın seçim çalışmalarına ilişkin bülten şöyle:

"Siyaset uğruna, insanları mağdur etmeyeceğiz
Ak parti belediye başkan adayı Ahmet Çakır, dün Yamaç mahallesinde gerçekleştirdiği toplantıda oy uğruna, koltuk uğruna, kentsel dönüşüm bölgesinde yaşayan insanları mağdur etmeyeceğiz dedi.

Dün sabah saatlerinde esnaf ziyaretlerini devam ettiren Çakır, Uğur sanayi sitesi esnaflarını ziyaret etti. Esnafların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Çakır, projeleri hakkında bilgiler verdi.

Akşam mahalle toplantıları kapsamında Yamaç mahallesinde gerçekleştirilen toplantıya Belediye başkan adayı Ahmet Çakır, Milletvekili Mucahid Fındıklı, İl başkanı Mustafa Şahin, merkez ilçe başkanı Celal Ekici katıldı. Yoğun bir katılım ve coşkuyla karşılanan Çakır’a desteğimiz sizinle, size güveniyoruz, diye konuşmaları sık sık sloganlarla kesildi.

Mustafa Şahin konuşmasında; 29 Mart yaklaştıkça birileri, attıkları iftiraların tutmadığını gördü. İstedikleri sonuca ulaşamadıklarını anlayınca paniklediler. Ak Partinin oylarını düşürmek isteyen sinsi tezgâhlar ters tepti ve ters tepmeye devam ediyor. Milletin menfaatlerini, kendi menfaatlerimizin önüne koymadık, çünkü bu inancımızın gereğidir. İlk olarak biz insanlarımızın menfaatlerini gözeteceğiz, Eğer rabbim bize çalışma imkânı verirse sizlere hizmet edeceğiz. Sizler destek olduğunuz süre içerisinde, gücümüze güç kattığınız süre içerisinde temelinde adaletli bir hizmet anlayışı olan partimiz sizleri mağdur etmeyecektir dedi.

Ahmet Çakır konuşmasında; Bu bölgenin imara açılması demek, bu bölge insanın tamamen mağdur olması demektir. İmara açılması demek, büyük arsası olan ve parası olan mutaahitlere bu bölgeyi peşkeş çekmek demektir. Biz bu bölgenin mağdur olmaması için oldubittiye getirmedik. İstediğimiz sonucu almak için mücadele verdik. Gelinen aşamada, elde edilen beş başlıkta özetlediğimiz haklar herkesi memnun etmektedir. Bu şartlara yapılacak kentsel dönüşüm için herkes destek olacak ve hep birlikte mağduriyet olmadan daha modern bir kent olma yolunda adım adım ilerleyeceğiz.

Bu bölgede yapılması planlanan kentsel dönüşüm ile yeni imara açılan 60 bin dönümlük beydağındaki alanda sağlıklı bir yapılaşma sağlayarak, bu bölgemizi ilimizin göz bebeği haline getireceğiz. Bu proje özellikle Türkiye genelinde Başbakanımızın önemsediği bir projedir.

Ve Malatya ziyaretinde başbakanımız özellikle Beydağı, Yamaç ve Fırat mahalleri diye isimlerini söyleyerek, bu bölgede gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm için biz bugüne kadar hiç kimseyi mağdur etmedik, bundan sonrada mağdur etmeyiz diye söz verdi. TOKİ ile yapılacak işbirliği ile gerçekleştirilecek projeler daha hızlı ve süratli bir sonuca ulaşarak, değişim ve dönüşümü her açıdan canlandıracak, hayat standardını yükseltecektir. Bir tarafta canlı örnekleri varken, yapılan çalışmalarda başarılar ortada iken, diğer taraftan ne yapacağını daha tam anlamıyla insanlara anlatamayan, sadece bulunduğu ortam ve kaba göre şekil alan, eylem ve söylemlere inanıyoruz ki halkımız itibar etmeyecektir dedi.

Mücahid Fındıklı konuşmasında; Bu bölgede oturan çocukların yanlarına gelerek, amca siz bizim evlerimizi yıkacak mısınız diye sorduklarını, bu çocukların psikolojilerini bozmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Biz çocuklarımızın geleceği için yarınları için gayret ediyoruz. Daha çağdaş, daha modern bir hayat için, adaletli bir hizmet anlayışıyla hareket ederek, mevcut imkânları kullanmak suretiyle çalışıyoruz. Bu bölgede bir insanımız dahi mağdur olacaksa onu mağdur etmeden bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz dedi.

Daha sonra o bölge için söz verilen maddeler sıralanarak o bölge insanlarının endişelerinin giderilmesi ve dedikoduların son bulması istendi.

1. Değer tespitlerini yeniden yapılması için komisyon oluşturuldu.
2. Tapusu ve tapu tahsisi olamayan evler, tapuları varmış gibi işlem görecektir.
3. Kentsel dönüşüm kapsamında alınacak evler % 45 indirimli hak sahiplerine verilecektir.
4. Kendi arsama kendim ev yaparım diyenlere imkân sağlanacaktır.
5. O bölgede kirada oturanlara kolaylık sağlanacaktır denildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız