SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanlarımıza Meslek Edindiriyoruz"

0
Güncellendi - 2016-02-20 04:12:13
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı’nın ortak çalışması ile hazırlanan “İşsizlik Kaderin Olmasın” adlı proje kapsamında ücretsiz meslek edindirme kursları devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “İşsizlik Kaderin Olmasın” adlı proje kapsamında açılan kursları gezerek bilgiler aldı.

Battalgazi Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı’nın ortak çalışması ile hazırlanan “İşsizlik Kaderin Olmasın” adlı proje kapsamında açılan kursları gezen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, vatandaşlara meslek edindirme adına açılan kursların önemine dikkat çekerek, “SODES’le birlikte ortak yaptığımız proje kapsamında “İşsizlik Kaderin Olmasın” proje başlığı altında burada toplam şu ana kadar 11 kursta 200’ün üzerinde toplam 800 öğrenci kapasiteli kurslar düzenlenecek. Bu kurslar periyodik aralıklarla devam ediyor. Netice itibariyle “İşsizlik Kaderin Olmasın” projesi kapsamı içerisinde hem vatandaşlarımıza iş konusunda gerekli mesleki eğitimlerin verilmesi, ayrıca KOSGEP, İŞKUR, Battalgazi Belediyesi kapsamı içerisinde düzenlemiş olduğumuz Uygulamalı Girişimcilik Kursu da alt salonumuzda 1966 kişi başvuruda bulunmuş, şimdiye kadar 450 kişiye bu konuda kursa katılma ve yeterlilik belgesi verilmiş, 1966 kişiye de periyodik aralıklarla kurs veriliyor. Bu süreçte 3 bin 200 kişinin eğitim öğretim faaliyetlerinde yararlandırarak ön mesleki bilgileri kendilerine veriyoruz. Bu mesleki bilgiler ışığında kendi işlerini bulma, kendi işlerini kurma noktasında öğrencilerimizi hazırlıyoruz. Bu kapsamda yapılan çalışmalar hakikaten Malatya örneğinde bir ilk olarak karşımıza çıkmakta. Netice itibariyle 3 bin kişinin iş sahibi olması ve istihdama yönelik bu tür projelerin devam etmesi, hem Malatya’nın istihdam sorunlarının çözülmesi noktasında, hem gelecekteki sosyal barışın ve sosyal entegrasyonun oluşturulması açısından önemli bir projedir diye düşünüyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız