SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanlığa Hizmet Etmekteyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:16:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, "Hayvanları yaşatmalıyız ki insanlar yaşasın" dedi. 

Geçtiğimiz günlerde Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı’na tekrar seçilen Ertuğrul Özdemir yaptığı açıklamada, "Veteriner Hekimler Odası olarak görevimiz; meslektaşlarımızın ortak ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğimizi ülke yararları için daha etkin kılmak, meslektaşlarımız arasında etik ve deontolojik kuralların uygulanmasını sağlamaktır. Ayrıca, sorumluluk alanlarımızla ilgili konularda projeler üretmek, eğitim faaliyetinde bulunmak, yönetime görüş ve öneriler sunmak, yanlış uygulamalarda ikaz görevini yapmak vazifelerimizdendir. Veteriner hekimliği mesleğinin yıllardır temel görevleri hayvan hastalıkları ile mücadele, hayvan yetiştiriciliği ve ıslahı, gıda güvenliği idi. Bugün ise bu görevlerimiz yanında modern çağla birlikte gelişen teknoloji ve AB uyum yasaları ile birlikte yeni görev alanları gelişmektedir. Çiftlikten sofraya gıda güvenliği ve hayvan refahı başta olmak üzere, klonlama teknolojisi, embriyonik ve olgun kök hücre teknolojisi, biyo güvenlik ve GDO’lar, anti mikrobiyal direnç sorunu, yeni ve yeniden önem kazanan zoonozlar, (Deli dana hastalığı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Hanta virüsü gibi) deney hayvanları etiği akuatik hayvanlar, çevre ve yaban hayati, akredite veteriner hekimlik gibi önemli faaliyet alanlarımız ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

"Bahsedilen konularda veteriner hekimlerin önemli rol oynaması, bizlere yeni bir vizyon ve misyon kazandırmıştır. Dolayısıyla mesleğimizi 'stratejik meslek' haline getirmiştir. Son zamanlarda yazılı ve görsel medyada 'çiftlikten sofraya' kavramı sıkça işlenilmektedir. Bu kavram üretimden tüketime kadar olan 'gıda zincirini' tanımlamaktadır. Gıda zincirinin temelinde ise insanoğlunun sağlıklı olması önem kazanmaktadır. Veteriner hekimler olarak; çiftlikten sofraya kavramının hayvansal bölümünde insanlığa hizmet etmekteyiz. Hayvanları yaşatmalıyız ki insanlar yaşasın" diyen Özdemir, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Tüm bu olumsuzlukların önüne geçebilmek için veteriner hekimler kendi sağlıklarını riske ederek 7 gün 24 saat çalışmaktadırlar. Mesleğin hak ettiği saygınlığı kazandırmak hedefimiz ve görevimizdir. Hayvancılıkta eğitim eksikliğini gidermek adına odamızın yürüteceği ve konularının güncel tutulacağı 50 köyde 50 seminer düzenlemeyi hedeflemekteyiz. Köy seminerlerinin yanı sıra Malatya'nın yerel televizyonlarında aylık eğitici TV programları planlıyoruz. Mesleki sorunlarla ilgili komisyonlar kurarak sorunlara çözüm arayacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız