SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanlığa Yapılmış Darbe"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:11:11
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da, Rabia Platformu tarafından ‘Gençler Darbeye Direniyor’ yürüyüşü yapıldı.

Kız Teknik Meslek Lisesi önünde başlayan yürüyüş Soykan Meydanı’nda sona erdi. Ellerindeki bayrak ve pankartlarla yürüyen platforma üyeleri Rabia işareti yaparak, Mısır halkına destek verdi.

Yürüyüş sonrası platform adına açıklamada bulunan Genç Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Oğuz Güçlü, “Biz tarihin yaşayan tanıklarıyız. Hiç kimse dünyada olup bitenleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip değildir. Tüm dünyanın gözü önünde demokrasinin hiçe sayılmasına tarihin şahit tutulduğu, insanlığın en karanlık günlerinden birini daha yaşadığı, kendi halkına katliamın kendi halkının resmi üniformalarıyla işlendiği Mısır darbesi, Mısır halkına değil, tüm insanlığa ve değerlerine yapılmış bir darbe ve katliamdır” dedi.

Rabia direnişine destek vermek için alanlarda olduklarını kaydeden Güçlü, “Kardeş ülke Mısır’da yaşanan bu kahredici olayların içinde bir abide gibi yükselen genç fidanlar; inandığı değerlere canı pahasına sahip çıkma dirayetinin en güzel örneğini vermiştir. Kendi değerlerine sahip çıkan bir yönetimi tercih etmenin bedelini ağır şekilde ödemişlerdir. Bu genç fidanlar, inancımız gereği şehitlik gibi çok yüce bir mertebe ile şereflenmiş, tarihe birer kahraman ve direniş abideleri olarak isimlerini yazdırmışlardır. İşte bu şanlı Rabia direnişinin 100’üncü gününde tüm yurtta ‘Gençler Darbeye Direniyor’ temalı bütün siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının gençlik teşkilatlarının işbirliği ve desteğiyle alanlardayız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız