SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İnsanlık Dersiniz Bu muymuş?''

A- A+ PAYLAŞ

Vestel Manisaspor'un, Manisa'da oynanan maçta "kasten" sakatlandığı ortak görüş olan Malatyaspor kalecisi Fevzi'yle anlaşmasının, bir basın organında "Vestel'den İnsanlık dersi: Fevzi Manisa'da" başlığıyla verilmesine Malatyaspor yönetim kurulu üyesi Ali Cengiz'den tepki geldi. Mart ayı sonundaki Vestel Manisa- Malatyaspor maçında, aynı akşam tüm televizyonlardaki yorumcularca "kasıtlı ve insanlık dışı" diye değerlendirilen Fevzi'nin, Manisalı oyuncu tarafından sakatlanmasıyla ilgili olayın, belki de Malatyaspor'un süper ligden düşmesine neden olan etkileri olduğunu ve bedelini Malatyaspor'un ağır ödediğini belirten Cengiz, "Hafızasız oldukları anlaşılanların, gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir şekilde Fevzi'nin transferini yansıtma çabalarını üzüntüyle, hayretle görüyoruz. Bir transfer olayını bu şekilde yansıtmak dahi, Fevzi'ye, o gün o maçta yapılan kadar ağır bir davranıştır."dedi.

Kaleci Fevzi'nin, bir önceki Fenerbahçe maçında ortaya koyduğu "süper performans"ın ardından çıktığı Vestel Manisa maçının 20'li dakikalarında, Vestel Manisalı oyuncu Filip Holosko'nun, ofsayt pozisyonuna rağmen sürdüğü, eliyle düzelttiği, direkt Fevzi'nin üzerine giderek, çok ciddi bir şekilde sakatlanmasına neden olacak darbesiyle sakatladığını, akşam yayınlanan görüntülerde tüm Türkiye'nin izlediğini belirten Cengiz, şöyle devam etti:

"Mutlaka puana ihtiyacı olan Malatyaspor, Manisa'daki maça çok iyi başlamış ve 1-0'da öne geçmişti. Skor bu şekildeyken, Fevzi; maçın çok tartışılan, o haftadan sonra da maç verilmeyen hakeminin her nasılsa 'görmediği (!)', Manisalı oyuncunun ofsayt, elle düzeltme ve daha sonra da kasten darbesiyle ağır şekilde sakatlanıp, oyun harici bırakılmıştı. Bu dakikadan sonra kaleye geçen Bora, oyuna ısınmadan peşpeşe goller yemiş, neticede Malatyaspor galip geleceği bir maçtan 4-3 mağlup olarak sahadan ayrılmıştı.

Aynı akşam, futbol yorumcularının, bu sakatlanma pozisyonu ile ilgili söylediklerini, hafızası olmayanlar, arşivlerden bulup çıkartsınlar ve seyretsinler. Neler olmuş, neler konuşulmuş?..

Ayrıca bir kulübü, bir camiayı, gerçek dışı bir şekilde 'vefasızlıkla' suçlayıp, bir futbolcuyu ciddi şekilde sakatlayan oyuncusuna, daha sonra hiçbir ceza vermeyen, çok formda bir oyuncusu sakatlandıktan sonra o maçı kaybeden, daha sonra en az 1 maçı da kaybetmesine neden olan ortama iten ve belki de Malatyaspor'un süper ligden düşmesine neden olan bir sürece etki edenlerin, daha sonra 'sakatladıkları' oyuncuyu kadrolarına dahil etmesini vefa olarak yansıtmaya çalışanların yaptıklarının takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

Bir takım hasletlerimiz var. Vefa da bu hasletlerimizin başında geliyor. İyi izlemedikleri, iyi hatırlamadıkları, hatta belki de bilmedikleri bir olayı, vefa merkezli olarak yalan-yanlış yorumlayanların, bu değerleri yozlaştırdıkları bir gerçektir.

Kaldı ki, o kadar özensiz bir yansıtma çabası görülüyor ki.. Fevzi'nin ayağının kırıldığını yazmışlar. Oysa kırılma değil, sol diz yan bağlarına ciddi zarar verilmiş olmasıydı, sakatlık..

Malatyaspor Kulübü Fevzi'ye sahip çıkmış, İstanbul'da tedavisi için gerekli girişimlerde bulunmuştur. Fevzi, belki de gelecekte milli takım kalesini koruyacak yetenek ve kalitede bir oyuncudur. Haberde iddia edildiği gibi, 'oynayıp, oynamayacağı belli olmayan' bir durumda değil, tedavi programına göre, yeni sezonun başından itibaren futbolunu sürdüreceği uzmanlarca ifade edilen bir oyuncudur. Gidip doktorundan bilgi alabilirler.

Geçmişte, Malatyaspor'a transferi sırasında Fevzi'ye gösterilen yakınlık, bu futbolcuyu belki de yeniden futbola döndüren, futbolumuza yeniden kazandıran bir süreçtir. Bu sürecin ne olduğunu, bir başkası değil, en yakından da Fevzi bilmektedir. Vefa duygusunu taşıdığına inandığımız Fevzi'nin, bu tür haberden en çok rahatsızlık duyanlardan biri olduğunu düşünüyoruz.

2. Lig A grubuna düşen Malatyaspor, buradaki mücadeleye göre bir bütçeyle yeniden kadrosunu oluşturmak durumundadır. Bu nedenle, Süper Lig kadrosundaki bazı futbolcularının durumunu, -sözleşmesi bitenler ya da devam eden bazıları da dahil-, yeni teknik direktörü, bütçesi doğrultusunda yeniden değerlendirmektedir.

Futbolun içinde bulunanların, bunların ne tür değerlendirmeler olduğunu bilmesi gerekir. Ancak, Fevzi örneğinde olduğu gibi, konuyu algılayamayanlar olduğu anlaşılıyor.

Yine, söz konusu 'yalan, yanlış, çarpıtma'dan, en az Vestel Manisa'nın aklıselim sahibi yönetiminin de rahatsız olduğuna inanıyoruz."

Cengiz, bir süre önce Bülent Akın vasıtasıyla Malatyaspor'a yönelik olarak yapılan ve tamamen gerçek dışı olan "karalama" çabalarının bir yeni örneği olarak gördükleri Fevzi'nin transfer haberiyle ilgili en doğru değerlendirmeyi, "sıradan" bir futbol izleyicisinin dahi, söz konusu iddiada bulunanlardan daha iyi algıladığına emin olduklarını söylerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız