SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanlık Dışı Saldırı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:54:19
A- A+ PAYLAŞ
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Mavi Marmara Saldırısı'nın 2. yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. 
 
Açıklamasına, "İnsanlığa savaş açmış olan İsrail hükümeti her durumda Filistin'de yaptığı insanlık dışı saldırılarla tüm dünya kamuoyuna bir kez daha meşru olmadığını göstermektedir. " diyerek başlayan Milletvekili Şahin şunları söyledi; 
 
"İsrail yıllardan beri işgal altında tutuğu topraklardan çekilmedikçe, çocuk, yaşlı, masum demeden insan katliamını sürdürdükçe meşruluğu yeryüzünde hiçbir zaman kabul görmeyecektir. İHH'nın 2 yıl önce abluka altında açlıktan ölüme terk edilen Gazze'ye insani yardım koridoru açmak amacıyla; Filistinli kardeşlerimize İnsani yardım ulaştıracak olan sivil insanlara uluslararası kara sularında uyguladığı katliam aslında yıllardır Ortadoğu'daki politikaları ile gerçekleştirdikleri katliamlardan sadece biridir.
 
Bu katliamın bedelini ödemesini isteyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti , Uluslar arası arenada yapılabilecek tüm girişimleri yapmış,  şehid olanların ailelerinden özür dilenmesi, tazminat ödenmesi ve Gazze'deki ambargonun kalkmasını istemiştir. İsrail ise Türkiye'nin bu haklı isteklerine bugüne kadar cevap vermemiştir. Bu nedenle 9 sivil insanımızın ölümü 50'den fazla vatandaşımızın yaralanması ile sonuçlanan silahlı saldırının 2. yıldönümünde, "İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İsrail  Genelkurmay Başkanı RauAlufGabielAshknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı EliezerAlfredMarom, İstihbarat Başkanı AmosYadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı AvishayLevi haklarında hazırlanan iddianameyi oy birliği ile kabul etmesini haklı ve yerinde bir gelişme olarak görüyorum. Bu olumlu gelişme ailesinden kayıp veren ve saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza bir nebzede olsa teselli olacaktır.
 
Olayın üzerinden 2 yıl geçmesi bizlerin ve tüm halkımızın  gönlündeki Filistin davasını  azaltmamış aksine gün geçtikçe artırmıştır.Mavi Marmara katliamının emrini veren ve bu katliamı uygulayan tüm suçlular cezasını çekmedikçe; ülke olarak kararlılıkla bu davanın  üzerine gitmeye, bu konuda girişimlerimizi sürdürmeye devam  edeceğiz. Bu Duygu ve Düşüncelerle İsrail'in dünya kamuoyuna, utanmadan, meşruiyet sınırları içinde diye ifade ettiği akıl almaz mavi Marmara saldırısının 2.yıldönümünde bu katliamı gerçekleştirenleri bir kez daha tel'in ediyor,insanlıkla bağdaşmayan tavırlarını şiddetle kınıyorum.Tüm  şehitlerimize Allah'tan  rahmet yakınlarına bir kez daha  sabır diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız