SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanlık Dramı Yaşanıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:29:30
A- A+ PAYLAŞ

Telafer'de yaşanan IŞİD katliamlardan kaçarak Kerkük'e gelen Türkmenleri barındıkları kampta ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Kerkük’te tam bir insanlık dramı yaşandığını, Türkiye’nin ve  Dünya’nın bu durumu görmezden gelemeyeceğini kaydetti.

TÜRKMENLER SADECE MADDİ DEĞİL MANEVİ DESTEĞE İHTİYAÇ DUYUYORLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığında heyette bulunan Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Amasya Milletvekili Ramis Topal, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan; Kerkük Valisi Necmettin Kerim ve Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi'yi de ziyaret etti. Salihi ile yapılan ortak basın toplantısında Ağbaba, “IŞİD’in tüm bölge için ciddi bir tehtid olduğunu görüyoruz. Evlerinden yurtlarından kaçıp gelen Türkmen kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum maalesef içler acısı. Burada insanlık dramı yaşanıyor. Binlerce Türkmen soğuk havaların gelmesiyle ciddi hayati tehlike altındalar. Tüm Dünya kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ayrıca, göçe zorlanarak gelenlerin dışında Kerkük’te yaşayan Türkmenler ciddi bir asimilasyon tehlikesi ile karşı karşıya. Türkiye’nin sadece maddi değil manevi desteğine ihtiyaçları var. Onların yanlarında olduklarımızı bilmeye ihtiyaçları var” dedi..

AĞBABA: RAPOR HAZIRLAYIP MYK’YA SUNACAĞIZ

CHP Heyeti, IŞİD zulmünden kaçan ve Kerkük’e sığınan Türkmenlerin kendi imkanlarıyla ayakta tutmaya çalıştıkları kampı ziyaret ederek yaşanılan drama ortak oldular. Kamp hakkında ve Kerkük’te yaşayan Türkmenler hakkında rapor hazırlayarak MYK’ya sunacaklarını belirten Ağbaba, CHP’nin Kerkük’te yaşayan ve göçe zorlanarak gelen tüm Türkmenlere yardımlarının devam edeceğini söyledi.

SİLOPİ’DEN SURUÇ’A KOBANE’DEN KERKÜK’E KADAR CHP HERKESE YARDIM ELİNİ UZATMAYA DEVAM EDİYOR.

Kerkük’te ki Türkmenlere 7 tır yardım malzemesi getirdiklerini kaydeden CHP Genel Başkan yardımcısı Ağbaba, “CHP, IŞİD zulmünden kaçarak Uludere'nin Ortasu Köyü'ne yerleşen Ezidilere, Kobani’den kaçarak Suruç’a yerleşen Kürtlere, şimdi de Kerkük’e kaçarak yaşam mücadelesi veren Türkmenlere yardım ulaştırdı. Biz hiç kimseyi diğerinden ayırmadan, etnik kimliğine, mezhebine bakmadan yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Maalesef bu duyarlılığı diğer siyasi anlayışlardan göremiyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kardeşlik elimizi uzatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız