SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanlık Dramı Yaşanıyor Dünya Sessiz Kalıyor"

0
Güncellendi - 2016-12-16 20:13:00
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,Halep’te insanlık dramı yaşandığını belirterek, “En önemlisi de oradaki insanların yaşam hakkını hiçe sayan anlayışın özellikle dünya tarafından sorgulanmaması bizleri üzüyor.”  dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün Misyonu Şehir Hastanelerinde Organ Nakli Yapılanması adlı çalıştayın açılışı sonrasında basın mensuplarının Suriye ve Halep’teki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladılar.

“DÜNYA TARAFINDAN SORGULANMIYOR”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “İnsanlık dramı yaşanıyor ve esasında dünyada buna sessiz kalıyor, seyirci kalıyor. Orada özelikle Türkiye elinden gelin, bu dramı hafifletme noktasında elinden gelen çabayı gösteriyor. Özellikle muhaliflerle rejim güçlerinin veya Rusya’nın muhaliflerin bir çıkış koridoru oluşturulması noktasındaki Türkiye’nin çabaları sonuç verdi. Ama orada özellikle küçük çocukların, hastaların tahliyeleri noktasında sıkıntılar yaşanıyor ve yardımların biran önce oraya ulaşması gerekiyor. Ama en önemlisi de oradaki insanların yaşam hakkını hiçe sayan anlayışın özellikle dünya tarafından sorgulanmaması bizleri üzüyor.”  dedi.

“SINIRA YAKIN KAMPLARA YERLEŞTİRİLECEK”

Sınırdaki son durum hakkındaki bir soruya ise bakan Tüfenkci şu yanıtı verdi, “Gümrük kapıları noktasında biliyorsunuz daha öncelerden tecrübeleri var ve bu noktada Gümrük kapılarımızın hazırlıkları bütün yönleriyle tamamlanmış durumda. Zaten amaç özellikle bu saldırılardan kaçan Suriyeli vatandaşları sınırlarımıza yakın kamplarda ikamet etmesini, yerleştirilmesini sağlamak, orada buna yönelik hazırlıklar tamamlandı.  Zaten gelen vatandaşlarımızı da o kamplara yerleştiriyoruz. Şuanda sınırda Türkiye’ye doğru bir geçiş ve bir akın yok.”

“TÜRKİYE KORİDOR AÇILMASINI SAĞLADI”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise Halep’teki gelişmelere ilişkin olarak, “Gerçekten Halep’te bir insanlık dramı yaşanıyor ve bütün dünyanın gözleri önünde maalesef yaşanıyor. Bu aslında dünyamızın, Birleşmiş Milletler dahil olmak üzere bu konularda ne kadar eksik olduğunu da bir kere daha gösteren bir örnek. Geçmişte de maalesef Bosna’da ve başka yerlerde de benzer dramlar yaşandı. Buna karşılık Türkiye olarak bir taraftan dünyayı harekete geçirmeye çalışıyoruz, bir taraftan da bütün gücümüzle insanı anlamda görevimizi yapmaya, can kurtarmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümet, Başbakanımız bütün gayretlerini sarf ediyorlar. İlgili bütün taraflarla görüşerek bir koridor açılmasını sağladı Türkiye. Bu gerçekten büyük bir başarı. Bir  tek insanın canını kurtarmak dahi çok çok kıymetli. Ve şuanda bir koridor açılmış durumda. Bunun tabi, bunlar krize bir müdahale, insanı müdahale. Ama esas köklü çözüm elbette siyasi çözümdür, Suriye’de yeni bir siyasi ortamın oluşmasıdır.  Bununda oluştuğu, huzura kavuşan bir Suriye’yi hepimiz temenni ediyoruz. Bizim komşumuz, çok derin, kültürel bağlarımız olan bir ülke. Suriye’nin birlik bütünlük içerisinde bu süreçten çıkmasını ve yeniden huzuru bulmasını yürekten temenni ediyoruz.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Burhan Karaduman – Ferdi Durdu  / Yeni Malatya Gazetesi – Malatyahaber.com

tufenkci-ve-cevdet-yilmaz-1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız