SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanlık Dramı Yaşanıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:57:38
A- A+ PAYLAŞ

Suruç'ta sınırda bekleyen sığınmacılarla görüşen CHP heyeti, Suriye tarafına da geçip incelemelerde bulundu.CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sınırda başıboşluk olduğunu, bölgede insanlık dramı yaşandığını kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekeroğlu, milletvekilleri Hüseyin Aygün, Mehmet Şeker, Nurettin Demir, Mahmut Tanal’ın da bulunduğu CHP heyeti Şanlıurfa’nın  Suruç İlçesinde incelemelerde bulundu.

Veli Ağababa başkanlığındaki heyet  CHP'li belediyelerce Suriyeli sığınmacılar için toplanan 10 TIR dolusu yardım malzemesini ihtiyaç sahiplerine teslim etti.Suruç'ta sınırda bekleyen sığınmacılarla görüşen CHP heyeti, Suriye tarafına da geçip incelemede de bulundu. 

SURİYE’YE GEÇTİLER

DBP'li Suruç Belediyesini ziyaret eden CHP heyeti, daha sonra Mürşitpınar Sınır Kapısı'na gitti. Kapının bulunduğu bölgede Kobani'ye geçmek için bekleyen Suriyelilerle görüşen CHP heyeti daha sonra sınırdan Suriye tarafına geçti. Kobani’de bir süre incelemeler yapan heyet daha sonra Türkiye’ye geçiş yaptı.Sınır kapısında başıboşluk yaşandığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bugün CHP olarak Suriye halkına yardım malzemesi getirdik. Bunun yanı sıra sınırda yaşanan gelişmeleri yerinde inceleyip rapor haline getirmek üzere burada bulunuyoruz" dedi.

YUMURTALIK'TA İNCELEME

Kobani ve çevresindeki köyleri terk ederek Türkiye'ye gelenlerin giriş yaptığı Yumurtalık Köyü'ne de giden CHP heyeti, sınır hattında Suriyelilerin geçiş yaptıktan sonra üst aramalarının yapıldığı kontrol noktasına gitti, burada koordinasyonu sağlayan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş'ten bilgi aldı. CHP heyeti daha sonra AFAD'ın kurduğu mobil koordinasyon merkezine giderek, sınırı geçenlerin yürütülen çalışmaları inceledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçiş yapılan bu bölgenin sağlık açısından uygun olmadığını, çok sayıda Suriyelinin büyük ve küçükbaş hayvanıyla sınırda beklediğini anlattı.Sınırda bir insanlık dramının yaşandığını belirten Veli Ağbaba, " Bu insanlık dramına yol açan IŞİD ve onu destekleyenleri bir kez daha lanetliyorum. CHP heyeti olarak incelemelerimizi sürdüreceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız