SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnsanlık Ondan Öğrendi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Merhamet Peygamberi" konulu panel düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu'nda, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Müftülük tarafından bayanlara yönelik olarak organize edilen "Merhamet Peygamberi" konulu panel öncesinde konuşan Müftü Hacı Yusuf Gül, peygamberimizin hayatını kısa olarak anlatıp, onun örnek alınması gerektiğini vurguladı. "Merhameti insanlık ondan öğrendi. Merhamet eden merhamet bulur"diyen Müftü Gül, peygamber efendimizin yaşantısından kesitler de sundu.

Daha sonra, müftülük vaizlerinden Zehra Serter 'Merhamet Anlayışı', Şeydab Bertan Uysal, 'Aile İçi Merhameti' ve Tubanur Dönmez ise, 'Çocuk ve Çocuklarına Karşı Merhamet' konularında konuşma yaptılar.

Bu arada, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 16 nisan cumartesi günü Belediye Konferans Salonu'nda saat 09,00'da lise öğrencileri bilgi yarışması ve din görevlileri arasında düzenlenen hutbe yarışması ödül töreninin gerçekleştirileceği bildirildi.

18 nisan pazartesi günü de Belediye Konferans Salonu'nda saat 19,30'da Adana Çukurova Üniversitesi İlahiyet Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş'in "Hz. peygamber ve merhamet eğitimi" konulu konferans vereceği, çarşamba günü de Yeni Camii'de saat 13.00'te mevlit, hatim merasimi ve Kutlu Doğum Aşı ile Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin tamamlanacağı kaydedildi.

Öte yandan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı ve şöyle dedi:

"'O, bütün insanlığa kucak açan, barış ve sevgi öğretisinin taşıyıcısı olmuş, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla bizzat göstermiştir.

Peygamberimiz, rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamış, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe ve yardımlaşmaya teşvik etmiştir.

Dünyanın bir çok yerinde şiddet, nefret ve terörün hüküm sürdüğü, acıların yaşandığı günümüzde, adaleti temin etmek, kardeşçe paylaşmak, barış içerisinde, mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamak için O’nu daha iyi anlamak ve tanımak gerekir.

Bu düşüncelerle, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam aleminin kutlu doğum haftasını kutluyor, insanlığa güzellikler getirmesine vesile olmasını diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız