SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanlık Trajedisi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:45:34
A- A+ PAYLAŞ

BİLSAM tarafından düzenlenen Malatya sempozyumlarının 6.sında "Göçün Getirdikleri Türkiye'de Suriyeliler" tartışıldı.

BİLSAM Toplantı salonunda gerçekleştirilen sempozyumun açış konuşmasını yapan Sempozyum Kurulu Başkanı Prof Dr. Ahmet Kızılay, "Ülkemizde aynı zamanda İslam dünyasındaki bu iç kargaşayı hatta bu iç savaşı biz göç boyutuyla tümüyle somut boyutunu yaşıyoruz. İslam dünyasında komşularımızla son dönemlerde Yemen'de Müslümanlar birbirini öldürüyor. Buna çözüm bulmak tüm Dünyanın görevi, başta da İslam ülkelerin görevi’ dedi.

BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Tan ise, "Göç sadece bireyi ve toplumların maddi varlıkların bir yerden başka bir yere taşınması değil. Göç aynı zaman da bireylerin ve toplumların yaşadığı coğrafyanın ve tarihin kültürü sanatı taşınması demektir. İslam medeniyeti açısında bakıldığı zaman Mekke’den Medine'ye göç tüm insanlığı etkileyecek bir göç olmuştur" dedi.

Sempozyuma katılan Başbakanlık Başdanışmanı ve AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan da şunları söyledi:

"2011’de Suriye İsyanının başlamasıyla birlikte, sürecin özellikle göçmenler açısından, göç eden mülteciler açısından bu kadar hızlı bir şekilde rakamların yükselmesi, aslında bu meseleyi biraz araştıranlar açısından çok yabancısı olduğumuz bir durum değildir. 1990’dan günümüze Afganistan, Suriye gibi iç karışıklıkla uğraşan ülkelerden dolayı bugün 50 milyon insan yerlerinden göç etmiş bulunmaktadır. Bunların yaklaşık 10 milyona yakını da doğrudan mülteci konumunda. Bu durum tek kelimeyle bir insanlık trajedisidir."

Malatya Vali Yardımcısı Latif Memiş ise, "Suriye’de yaşanan göç aslında kalıcı olmayan, geçici, insanların istekleri dışında oluştuğu bir göçtür. Şuanda kamplarda yaşayan 280 bin insan var. Bizim ülkemizde 1 Milyon 700 Bin insan bulunuyor. Sivil toplum kuruluşlarımız, bizim insanlarımız onları barındırmaya, sofrasını onlara açmış durumdadır.Fakat, bu insanları çoğu tekrar ülkelerine dönmek istiyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız