SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnternet Doğru Kullanılırsa.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:36:19
A- A+ PAYLAŞ

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Aile İçi İletişim ve İnternet Kullanımı hakkında Malatya Halk Eğitim Müdürlüğü Salonu’nda bir seminer gerçekleştirildi.

Seminere; Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Temsilcisi Uzman Nazlı Yılmaz, İl Halk Eğitim Müdürü Veysel Güler, Eğitimci Hüseyin Erdoğan ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Aile İçi İletişim ve İnternet Kullanımı’ hakkındaki seminerde dinleyenlere yönelik yaptığı konuşmasında Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, “Bireyin toplumsallaşması tutum ve davranışlar kazandığı bunu model olarak gördüğü yer ailedir. Aile içinde eşler arası iletişimde birbirlerine güvenen, kendi sınırlarını bilen, birbirini onurlu gören, birbirine saygı duyan anne ve babalar, çocuk yetiştirmeyi dünyanın en sorumlu görevi olarak kabul ederler. Aile içinde eşlerin birbirlerine olan iletişimlerinin ortaya koyduğu iyi yada kötü davranışlar çocuklar üzerinde etkili olur. Ailede yaşanan olumsuzluklar çocuklarda, çocukluk, ergenlik ve gençlik dönemlerinde problemler yaşanmasına neden olur. Bu açıdan Aile içi iletişimin önemi büyüktür sizlere bu konuda uzman eğitmenlerimiz bir seminer verecekler” ifadelerini kullandı.

Seminerde konuşma yapan Eğitimci Hüseyin Erdoğan ise aile içi iletişimin yararları ve yapılması doğru davranışlar ile internet kullanımı, bilinmeyen gözden kaçan dikkat edilmesi gereken yöntemleri sunum, film, zaman zaman küçük oyunlar eşliğinde izleyenlere bilgiler aktardı.

“Bu güne kadar 35 İlde bu konularda seminer verdik” diyen Hüseyin Erdoğan, aile içi iletişimin çok önemli olduğuna değindi. Erdoğan, bilinen birçok yöntemin çok basit sebepler yüzünden iletişimsizliğe neden olduğunu verdiği örnekler ile açıkladı.

İnternet kullanımı hakkında gereken hassasiyetin gösterilmemesi alınması gereken tedbirlerin göz ardı edilmesinin aksi halde sonuçlarını çok ağır olduğunu verdiği örneklerle açıklayan Erdoğan, çocukların asla kontrolsüz bir ortamda internetle vakit gerdirmelerinin uygun olmadığını, bilinen aksine sanal değil gerçek bir dünya olduğunu, internet sayesinde ciddi problemler ile karşı karşıya kalındığını somut örneklerle açıkladı. Bu konuda ebeveynlere büyük görev düştüğünü anlatan Erdoğan, “İnternet doğru kullanıldığı sürece faydalı bir araçtır” dedi.

Seminer sonunda katılımcılara sertifika töreni yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız