SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnternet Dolandırıcılığına 6 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

İnternet üzerinden sahte kimlik ve kredi kartı bilgileriyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 8 kişiden 6'sı mahkemece tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde İstanbul ve Malatya'da yapılan operasyonda, 27 Şubat- 30 Temmuz tarihleri arasında "çete oluşturarak" internet üzerinden dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen şahıslardan 8'i Malatya'da Asayiş Şubesi ekiplerince yakalanmışlardı.

Adliyeye verilen zanlılardan; çetenin elebaşı olduğu öne sürülen 23 yaşındaki U.U.U. ile olaya karıştıkları iddia edilen babası 54 yaşındaki C.U., ayrıca 21 yaşındaki M.T., 31 yaşındaki H.T., 28 yaşındaki H.T. ve 25 yaşındaki M.T. adlı şahıslar tutuklandılar. Bu kişilerden, iki M.T.'nin internetçilik yaptıkları, ayrıca operasyonda ele geçirilen, para yığını üzerinde fotoğrafı bulunan kişinin de 21 yaşındaki M.T. olduğu öğrenildi.

Polis, bu operasyonla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Teşekkül halinde Bilişim sistemi kullanılarak sahte kimlik, kredi kartı ve belge düzenlemek suretiyle nitelikli dolandırıcılık ve ruhsatsız silah bulundurmak suçları ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, İstanbul ve Malatya Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 28.10.2006 tarihinde başlatılan Malatya da 3 ayrı adreste yapılan operasyon neticesinde ilimiz genelinde olayla alakalı 8 şahıs yakalanmıştır.

Şahısların evlerinde yapılan arama sonucunda;

U.U.U. isimli şahsın evinde yapılan aramada çok sayıda bilgisayar donanım parçaları DVD ve CD ele geçirilmiş,şahsın ikametinde kullandığı bilgisayarına el konularak yapılan incelemede 87 Adet kimlik kopyası ile 92 adet kredi kartı kopyası tespit edilmiştir.

M. T. İsimli şahsın ikametinde yapılan aramada internet üzerinden başka kişilere ait kredi kartı bilgileri kullanılarak yapılan harcamalarla satın alınan ürünlere ait belgeler, elektronik eşyalar ve giyim malzemeleri elde edilmiş, ayrıca 1 adet 7.65 mm çaplı ruhsatsız tabanca elde edilmiştir.

Yapılan çalışmalar neticesinde U.U.U. isimli şahsın liderliğinde diğer şüpheli şahısların iştiraki ile internet üzerinden başka şahıslara ait kredi kart bilgileri ile çeşitli internet sitelerinden alışveriş ve harcamalar yapıldığı,bu işlemlerde birçok sahte belge ve nüfus cüzdanı kullanıldığı,kumar ve bahis sitelerinden sahte belgeler ve başkalarına ait bilgiler kullanılarak işlemler yapıldığı ve bu yolla yüklü miktarda maddi menfaat temin ettikleri ele geçirilen bilgisayarların incelenmesi ve alınan ifadelerden tespit edilmiştir.."

Polis Vukuat raporunda olayla ilgili olarak yeralan açıklama ise şöyle:

"23.08.2006 günü müşteki Gürsel KORAN, İstanbul C.Başsavcılığına yaptığı müracaatta, kendisinin bilgi ve rızası dışında 22.07.2006-08.08.2006 tarihleri arasında adına düzenlenmiş olan Yapı Kredi Bankasına ait kredi kartı hesabından internet yoluyla 1.400 ABD Doları harcama yapıldığını beyan ederek şikayette bulunması üzerine, İstanbul C.Başsavcılığının 2006/35594 sayılı talimat yazısı doğrultusunda E.G.M. Asayiş Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileriyle birlikte olayla ilgili çalışmalara başlanılmış, yapılan çalışmalar sonucu açık kimlikleri yazılı şüphelilerin, ilimiz Saray Mah. Ömer Efendi Sk... sayılı yerde bulunan internet cafe, Saray Mah. Ömer Efendi Sk...bulunan internet cafe ve İnönü Mah... sayılı adresteki şüpheliler U. U. U., A. U ve C. U.’nun ikamet etmiş olduğu ikametti kullanarak internet yoluyla müştekileri ve mağdurları zarara uğrattıkları tespit edilmiş, şahısların yakalanması ve suçta kullanılan malzemelerin elde edilmesi için ekiplerimizce adli mercilerden gerekli arama izni alınarak, İnönü Mah. .. sayılı adrese gidildiğinde, burada ikamet eden şüphelilerin İnönü Mah. Cami Sk... sayılı adrese taşındıkları anlaşılması üzerine ekiplerimiz belirtilen adrese intikal etmiş, yapılan aramalarda suça delil olabileceği düşünülen çok miktarda bilgisayar malzemesi, kargo irsaliyeleri ile Garanti Bankasına ait 2 adet 6685220 hesap nolu, 3 adet 6686675 hesap nolu banka cüzdanı, 1 adet fotoğraf makinesi, 1 adet kamera elde edilerek zapt edilmiş, şüpheliler M. T. ve M. T.’nin ikamet etmiş olduğu Mehmet Buyruk Cad...sayılı yerde yapılan aramalarda ise yine çok miktarda bilgisayar malzemesi, çeşitli firmalara ait satış katalogları ve fiyat listesi ile 1 adet 7.65 mm. çaplı üzerinde Nd-74 AT-3057 yazılı ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 1 adet şarjör elde edilerek zapt edilmiş, ekiplerimizce yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğüne intikal ettirilen ve haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte 31.10.2006 günü adli mercilere sevk edilen şüphelilerden İ. Y. ve A. U. serbest bırakılmış, diğer şüpheliler ise tevkif edilmişlerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız