SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnternetçilere Mevzuat Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da internet salonu çalıştıranlara hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde açılış konuşması yapan Valilik Yazı İşleri Müdürü Durmuş Doğan, "1.11.2007 tarih ve 26687 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ve "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele edilmesi" hakkındaki 5651 sayılı kanuna dayanılarak çıkartılmış olan yönetmeliğe göre 3 Aralık 2007 tarihinde Valiliğimiz İl Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde internet bürosu kurulmuş, aynı tarihte göreve başlamıştır. Büromuzda 1 araştırmacı ve 1 teknisyen olmak üzere 2 personel görev yapmaktadır.

Büromuz bünyesinde görev yapan Denetleme komisyonunda da kendi personelimize ilaveten İl Emniyet Müdürlüğü’nden 2, Malatya Belediye Başkanlığı’ndan 2 personel görev almaktadır. Denetlemeler belli bir programa bağlı kalmaksızın yönetmelik çerçevesinde yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Malatya merkez ilçede internet salonu sayısının 146 olduğunu dile getiren Durmuş Doğan, "Denetlemelerimizin başladığı 16.04.2008 tarihinden bugüne kadar ilimiz merkez ilçe sınırları içerisinde yer alan her bir internet salonu ortalama 2 defa ziyaret edilmiştir. Denetlemeler neticesinde 65 işletme idari para cezası almıştır. Yapılan denetlemelerin analizi neticesinde ilimizde faal olarak işletilen internet salonlarının yönetmelik kurallarına uydukları, özellikle filtreleme hususuna çok dikkat edildiği, sigara yasağına uyulduğu görülmekte, ancak şiddet içerikli oyunların oynatılması, az da olsa kamera kayıtlarının düzenli tutulmaması gibi sorunların bulunduğu müşahede edilmektedir. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca kurumun web sitesinde isimleri yayınlanan onaylanmış içerik filtreleme programlarından bir tanesinin kullanılması yönetmelik gereğidir. İlimizde internet salonlarının büyük bir kısmı onaylanan bu filtreleme programlarından bir tanesini kullanmaya başlamıştır. Halen eski filtreleme programlarını kullanan işletmelerin en kısa sürede onaylı içerik filtreleme programlarından birini kullanmaya başlaması ve lisans numarasını da Valiliğimiz internet bürosuna bildirmesi gerekmektedir. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı web sitesinde bir diğer ilan da internet salonlarınca tutulan iç IP log'larını imzalayan programın yayınlanmasıdır. Bu program TİB'in sitesinde ücretsiz indirilebilmektedir."dedi.

Hizmet içi eğitim seminerinde, Malatya Belediyesi'nden Mehmet Fırat, Emniyet Müdürlüğü'nden Emniyet Amiri Ahmet Coşkun ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Erdoğan Siyergöl de bilgiler aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız