SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnternette Dolandırdılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:30:55
İnternette Dolandırdılar
A- A+ PAYLAŞ
 
İnternet üzerinden farklı şehirlerden 16 kişiyi dolandıran iki kişi adliyeye sevk edildi. 
 
Vekil B (41), İstanbul'da TIR satan galerilere gidip TIR fotoğrafları çekerek galeri sahipleriyle pazarlık yaptı. TIR'ları alacakmış gibi davranan Vekil B, TIR'lara ait ruhsatların fotokopisini de çektirerek bir internet sitesine, TIR'ların ve onlara ait ruhsatların fotokopilerinin fotoğraflarını ekledi. Sitede satışa sunduğu araçların piyasa değerinden 3-5 bin TL ucuz olması, site kullanıcılarının dikkatini çekti ve bazı araçları almak istediler. 
 
Sitede satışa sunduğu her araç ilanı için farklı bir operatörün numarasını kullanan Vekil B., araçları almak isteyen müşterilerden kapora istedi. Kocaeli, Yozgat, Çorum, Denizli, Aydın, Antalya, Mardin, Ankara, Adana, İzmir, Samsun, Malatya'da oturan toplam 16 kişiden kapora isteyen şahıs, kaporaları Tamer T (27) isimli şahsın hesabına aktarılmasını söyledi. Tamer T ise hesaba gelen her kaporadan yüzde 30 pay alarak geri kalan yüzde 70'ini Vekil B'aya verdi. 16 kişiden toplam 8 bin TL'lik parayı dolandıran şahıslar hakkında, Kocaeli'den gelen bir mağdurun ihbarı ile özel ekip oluşturuldu. 
 
Polis, Tamer T adına PTT'den 34 FL 4765 plakalı TIR için para yatıran S.M. isimli vatandaşa ulaştı ve aynı yöntemle dolandırılan 14 kişiye daha ulaşıldı. 
 
İstanbul Esenyurt'ta yakalanan Vekil B ile Erzurum'daki işyerinde yakalanan Tamer T, emniyette alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız