SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnternette Dolandırıcılığa 2 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Başkalarına ait şirketlerin ve çalışanlarının adını kullanıp, internet üzerinden ilan vererek sipariş alan ve dolandırıcılık yapan 2 şahıs polis tarafından yakalandı, mahkemece tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçlar Büro Amirliğince yapılan çalışmalarda, başkalarına ait şirketlerin Unvanlarını ve şirket çalışanlarının isimlerini kullanarak Internet üzerinden ilanlar vererek siparişler alan ve aldıkları siparişlerin ücretlerini yine şüphelilere ait hesabına havale yaptıran V.Y. ve Y.D. isimli şahıslar 19.10.2007 günü yapılan çalışmalar neticesi yakalanmışlar, şüpheliler 20.10.2007 günü düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmişler, yapılan sorgularının ardından NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK suçundan tutuklanarak cezaevi Müdürlüğüne teslim edilmişlerdir."

Olayla ilgili 19 yaşındaki Y.D. ve 18 yaşındaki V.Y.'nin "şüpheli" olarak belirtildiği Polis Vukuat Raporu'nda da şu bilgi yeraldı:

"Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının 17.10.2007 gün ve 2007/15445 sayılı yazısında müşteki Ö.E. Tav.ve Yem.San.Tic.Ltd.Şti. isimli firma vekili Av. T.C. tarafından, C.Başsavcılığına verilen şikayet dilekçesinde, Y.D. isimli şahsın, İ. Web sayfasını kullanarak kendisini söz konusu şirketin yetkilisi olarak göstererek, internet üzerinden sipariş aldığı ve almış olduğu siparişleri başkasına ait hesaplara yatırtarak çektiğinin bildirildiği belirtilerek, konunun araştırılması istenilmiştir. 19.10.2007 günü ilgili Büro Amirliği görevlilerimizce yapılan çalışmalar neticesinde, Y.D. yakalanmış, adı geçen şahıs ile yapılan ön mülakatta, kendisine ait olan İş bankasınca verilme bankamatik kartını, arkadaşı olan diğer şüpheli tarafından kullanıldığını beyan etmiş, diğer şüpheli 19.10.2007 günü görevlilerimizce yapılan çalışmalar neticesi yakalanmış olup, ikametlerinde yapılan aramada; 1 adet kargo İrsaliyeli Fatura aslı, 1 adet fatura aslı, 1 adet Hard Disk ele geçirilmiş olup, adı geçen şüpheliler 20.10.2007 günü mevcutlu olarak C. Başsavcılığına sevk edilmişlerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız